Egyéb kategória

Nassolnátok, de nem akartok hízni? – A megoldás a datolyában rejlik!

Nálunk mindig kerül datolya a fa alá, és hogy őszinte legyek, sokáig viszolyogva kerülgettem, mert olyan töppedt, tojásdad, ki tudja, lehet, lakik benne egy alien! Azóta persze sikerült megbarátkoznom vele, és ezt javaslom nektek is!
vous - 2015.12.22.
Nassolnátok, de nem akartok hízni? – A megoldás a datolyában rejlik!

A datolyában ugyanis NEM LAKIK alien, hála istennek, ellenben rengeteg vitamin van benne, többek között A1-, C-, B1-, B2-, B3- és B5-vitamin. Rendkívül gazdag természetes cukrokban, ezért rengeteg energiát ad, magas kálium- és nátriumszintje az idegrendszer stabilitását biztosítja, s a koleszterinszintet is karbantartja. Ezen kívül azonban még számos pozitív hatása van a szervezetetekre:

  • megfelelő mennyiségben fogyaszt
  • gyorsítja az anyagcserét, segíti az emésztést
  • táplálja a bőrt és a hajat
  • megelőzi a vérszegénységet
  • proteintartalma táplálja az izmokat
  • vízbe áztatva gyors segítség székrekedés esetén
  • méregtelenítő hatása miatt gyógyír a másnaposságra

Viszlát, problémás bőr!

Forrás:
pixabay

A datolya rendszeres fogyasztása ugyanis – főleg a B-vitamin-tartalma miatt – segít megszabadulni a narancsbőrtől, rugalmassá teszi a bőrötöket, sima, puha bőrt varázsol nektek, és a sebek gyógyulását is gyorsítja. Magas C-vitamin-tartalma miatt megakadályozza a melanin felgyülemlését a szervezetben, emiatt pedig jóval kevesebb ráncotok lesz, azaz öregedésgátlóként is funkcionál. Nem véletlenül hívják az élet elixírjének, na.

Hogyan egyétek?

Magába, csokiba mártva, süteménybe sütve nagyon finom, de akár gyümölcssalátába rakva is gusztusos. Az igazán vállalkozó kedvűek pedig eritrites vízben megpárolt kuszkuszba is keverhetik, igazán egészséges nasi laza napokra!

Ha pedig még több egészséges finomságra vágytok, olvasgassátok a Még idén! témájú cikkeinket! Ígérem, nem fogtok csalódni, akár meg is írhatjátok, miről szeretnétek olvasni nálunk!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

Ünnepi dekorációk a gyerekszobába
Otthon
Ünnepi dekorációk a gyerekszobába
vous - 2022.11.16.
A felnőtteknél talán csak a gyerkőcök várják jobban az ünnepi időszakot. Ilyenkor tehát nemcsak a nappalit és a konyhát érdemes karácsonyi díszbe öltöztetni, hiszen az ő szobájukban is nyugodtan helyezzünk el dekorációkat. Az advent kezdetétől tehát már bátran tehetsz be nekik színes díszeket, készíthettek közösen az ablakra valami apróságot, így már idejében elkezdődik és tovább is tart az ünnepi hangulat.