Egyéb kategória

Megöbbentő bugyitények: így károsíthatja az egészségünket

Bizonyára már rég megvan a kedvenc fehérneműfajtátok. Azonban ami kényelmes, még nem biztos, hogy egészséges. A fehérneműink is okozhatnak egészségügyi problémákat.

vous - 2021.12.15.
Megöbbentő bugyitények: így károsíthatja az egészségünket

Pamut és kényelmes. Azt gondoljuk, hogy ennyi elég a tökéletes fehérneműhöz. Viszont a helyesnek vélt alsónemű is okozhat komoly egészségügyi problémákat. Ha túl szűk, ha túl nagy és sorolhatnám. Jöjjenek hát azok az egyetemes bugyiszabályok, amiket minden nőnek tudnia kell.

Túl szoros fehérnemű – Gombás fertőzések

A hüvely körül a bőrünk sokkal vékonyabb, mint máshol, emiatt érzékenyebb a fertőzésekre. Nagyon fontos, hogy minél nagyobb felületű bugyit viseljünk. A szuperszoros bugyi ráadásul kellemetlen kidörzsölésekhez és benőtt szőrszálakhoz vezethet. Ezen felül a szoros alsó miatt hüvelyfertőzések alakulhatnak ki, mivel nem szellőzik megfelelően, ami mint tudjuk, a baktériumok melegágya.

Tanga – Kólibaktérium

Ha tangaimádók vagytok, most ne boruljatok ki, bár a tanga viselése csak akkor javasolt, ha szűk nadrágot viseltek és nem akarjátok, hogy csúnyán átüssön a bugyi vonala. Mivel a tanga pántja a végbélnyíláson halad át és sokszor elmozdul onnan, könnyen vihet át baktériumokat a hüvelyhez. Valamint ha hajlamosak vagytok a felfázásra, vagy könnyen elkaptok húgyúti fertőzéseket, abban is szerepe lehet a tangának. Ennél a bugyifajtánál különösen fontos a jó méret megválasztása, hogy ne mozduljon el a helyéről.

Forrás:
GIPHY

Nedves fehérnemű

Biztosan hallottátok már, hogy a nedves fürdőruha nagyon veszélyes. Ugyanez a helyzet a bugyival is. Ha hajlamosak vagytok az izzadásra odalent, akkor érdemes naponta többször is fehérneműt cserélni.

Bugyi nélkül – egészségesen

Ha bugyi nélkül alszotok, azt bizony meghálálja a testetek. Fent már említettem, hogy a légáteresztés nagyon fontos, ez esetben viszont még jobb, ha eldobjátok a bugyit éjszakára, ugyanis így sokkal jobban levegőzik. De ha útnak indultok, húzzatok bugyit, mivel a nadrág kidörzsölhet.

Forrás:
GIPHY
Ajánlott cikkek