Egyéb kategória

Megöbbentő bugyitények: így károsíthatja az egészségünket

Bizonyára már rég megvan a kedvenc fehérneműfajtátok. Azonban ami kényelmes, még nem biztos, hogy egészséges. A fehérneműink is okozhatnak egészségügyi problémákat.

vous - 2021.12.15.
Megöbbentő bugyitények: így károsíthatja az egészségünket

Pamut és kényelmes. Azt gondoljuk, hogy ennyi elég a tökéletes fehérneműhöz. Viszont a helyesnek vélt alsónemű is okozhat komoly egészségügyi problémákat. Ha túl szűk, ha túl nagy és sorolhatnám. Jöjjenek hát azok az egyetemes bugyiszabályok, amiket minden nőnek tudnia kell.

Túl szoros fehérnemű – Gombás fertőzések

A hüvely körül a bőrünk sokkal vékonyabb, mint máshol, emiatt érzékenyebb a fertőzésekre. Nagyon fontos, hogy minél nagyobb felületű bugyit viseljünk. A szuperszoros bugyi ráadásul kellemetlen kidörzsölésekhez és benőtt szőrszálakhoz vezethet. Ezen felül a szoros alsó miatt hüvelyfertőzések alakulhatnak ki, mivel nem szellőzik megfelelően, ami mint tudjuk, a baktériumok melegágya.

Tanga – Kólibaktérium

Ha tangaimádók vagytok, most ne boruljatok ki, bár a tanga viselése csak akkor javasolt, ha szűk nadrágot viseltek és nem akarjátok, hogy csúnyán átüssön a bugyi vonala. Mivel a tanga pántja a végbélnyíláson halad át és sokszor elmozdul onnan, könnyen vihet át baktériumokat a hüvelyhez. Valamint ha hajlamosak vagytok a felfázásra, vagy könnyen elkaptok húgyúti fertőzéseket, abban is szerepe lehet a tangának. Ennél a bugyifajtánál különösen fontos a jó méret megválasztása, hogy ne mozduljon el a helyéről.

Forrás:
GIPHY

Nedves fehérnemű

Biztosan hallottátok már, hogy a nedves fürdőruha nagyon veszélyes. Ugyanez a helyzet a bugyival is. Ha hajlamosak vagytok az izzadásra odalent, akkor érdemes naponta többször is fehérneműt cserélni.

Bugyi nélkül – egészségesen

Ha bugyi nélkül alszotok, azt bizony meghálálja a testetek. Fent már említettem, hogy a légáteresztés nagyon fontos, ez esetben viszont még jobb, ha eldobjátok a bugyit éjszakára, ugyanis így sokkal jobban levegőzik. De ha útnak indultok, húzzatok bugyit, mivel a nadrág kidörzsölhet.

Forrás:
GIPHY
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.