Bevallom, sokáig nem szerettem a körtét. Furcsán nézett ki, fura volt a színe, kis töpörödött vénasszonynak láttam, csakhogy azóta a színét is megszerettem, és a vénasszony szó is teljesen más jelentést hordoz számomra, mint réges-régen.
Meg hát, ugye, a mama főztje is elért nálam egy pálfordulást, és nemrég egy körtés pite is előhívott belőlem néhány édes emlékképet. Ezek után nem volt kérdés, hogy másoknál is el kell érnem valamilyen hasonló hatást.
Noha Kitti már írt nektek néhány dologról, amiben rendkívül hatékony segítséget nyújt a körte, de ezeken kívül is akad ok, ami miatt érdemes a gyümölcs után nyúlnotok, hiszen vértisztító, idegerősítő, vízhajtó hatása miatt sok mindenre jó még:
Hogyan egyétek? Természetesen nyersen, megmosva bárhol, bármikor fogyasztható, mint ahogyan leturmixolva, kicentrifugázva is isteni pürésen és lé formájában is. Akinek azonban ez nem elég, Takács Nóra isteni sült körtéjét ajánlom, puha, omlós, aromás, és garantáltan felidézi a karácsony hangulatát. Ám ezen túl is van néhány tuti tippem:
A mamám pedig finom kompótot csinált almából és körtéből. Forró, cukrozott (ezt helyettesíthetitek édesítőszerrel), szegfűszeges, citromos vízben megpárolta a felkockázott almát, így finom, lédús kompótként ettem, mikor nála ebédeltem. Felejthetetlen ízélmény, nem mellesleg egyik kedves emlékem az a pillanat, ahogyan dézsmálok a konyhájában.
Még több egészséges finomságot, tudnivalót az egészséges életmódváltáshoz a MÉG IDÉN kampánnyal kapcsolatos írásainkból tudhattok meg.