Egyéb kategória

3 ok, amiért soha ne dobjátok ki a dióhéjat

A téli hónapok sztárja kétségkívül a dió. Rengeteg süteményt csinálhatunk belőle, de tulajdonképpen minden része felhasználható.

vous - 2015.11.28.
3 ok, amiért soha ne dobjátok ki a dióhéjat

A dióbelet sósan és édesen is fogyaszthatjátok, ez csupán ízlés kérdése. De mi a helyzet a dióhéjjal? Ne gondoljátok, hogy a szemetesben a helye. A dióhéj a szépségápolásban és a gyógyításban is nagyon hasznos. Már régóta tudják, hogy az apróra őrölt dióhéj remek csiszolóanyag. Éppen ezért sokan a fogkrémbe keverik, súroló hatása tisztábbá, fehérebbé teszi a fogakat, de nem ez az egyetlen felhasználási módja. Kifőzve, porrá őrölve sok betegség gyógyítója is lehet az eddig kidobott, eltüzelt dióhéj.

Erősíti a csontokat

Ha megfáztatok, törjetek össze apróra 5-6 dióhéjat, tegyétek kis tasakokba és 1 liter vízben főzzétek 5-6 percig. Sima tea helyett is ihatjátok. Csonterősítő hatása miatt sokan fogyasztják, és persze az íze is igen kellemes lehet azok számára, akik kedvelik a kissé csersavas ízeket.

"Keserű a szájban, de gyógyítja a szívet"

– tartja egy német közmondás. Furcsán hangzik, de igaz. A dió belső válaszfala igen keserű, de kiváló szívritmuszavarok ellen. A diótermés belső válaszfala a szív pitvara és kamrája közti válaszfalra hat. A megszárított részekből 5-6 csipetet tegyetek 1 liter vízbe, főzzétek fel és napi háromszor 2 dl-t igyatok belőle.

Forrás:
pixabay.com

Bőrradír

Nem kell a boltba rohannunk a drága kozmetikumokért, otthon is elkészíthetjük a bőrradírt. Az apróra őrölt dióhéjon kívül még barnacukorra lesz szükségetek. A keveréket dörzsöljétek a bőrbe. Nemcsak eltünteti a bőrről az elhalt hámsejteket, de közben serkenti a vérkeringést, így javul a bőr oxigénellátása, a barnacukor pedig tápanyagokat juttat a szervezetbe.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.