Egyéb kategória

Nem sikerül lefogynotok? – Megmondjuk, miért nem megy

Nem enni, kerülni az egészségtelen ételeket, távol tartani magunkat a kedvenc desszertünktől közel sem olyan egyszerű, mint ahogy hangzik. Teljesen mindegy, hogy 5 vagy 20 kilótól szeretnénk megszabadulni, itt a top három ok, amiért feladjuk a diétát.
vous - 2015.11.11.
Nem sikerül lefogynotok? – Megmondjuk, miért nem megy

Mert előbb vagy utóbb feladjuk, függetlenül attól, hogy sikerült-e elérni az álomalakot. Talán nem vagyunk elég kitartóak? Nem, ez nem teljesen így van. Több ok miatt is becsődölhet a tökéletestest-projekt.

1. Túl sokáig tart

Azt várjuk, hogy a kívánt testsúlyt vagy alakot pár hét alatt elérjük. Ez nem reális. Heti egy kiló az ideális és egészséges súlyvesztés. Így nagyjából kiszámíthatjuk, mikorra érjük el az álomalakot. Fontos, hogy a kis dolgoknak is örüljünk, így ha a hét végére sikerül leadni egy kilót, akkor legyünk magunkra büszkék!

Forrás:
pixabay.com

2. Állandóan éhesek vagyunk

A fogyás egyszerű matek: nem vihetünk be több kalóriát, mint amennyit elégetünk. Ha magas kalóriatartalmú ételekre fanyalodnánk, tartsunk mértéket, pár falatot együnk. Persze, ez nagyon nehéz, hiszen ezek az ételek etetik magukat. Hogy elkerüljétek a bűnbeesést, fogyasszatok zöldségeket, magas rosttartalmú gabonát, valamint sok vizet tartalmazó gyümölcsöket. Ezek teltségérzetet adnak és sokáig nem lesztek éhesek.

3. Hiányzik a kedvenc ételünk

Hasábburgonya, pizza, hamburger, gyros, fagyi. A szabály nagyon egyszerű:

Ki kell törölni az emlékezetünkből ezeket a szavakat!

Gondolni sem szabad rájuk, viszont azért is lehet nehéz ellenállni nekik, mert túl szigorú a fogyókúránk. Néha-néha muszáj megadnunk a szervezetünknek, amit kíván. Így ha kéthetente megajándékozzátok magatokat valamilyen finomsággal, a sóvárgás megszűnik.

Ajánlott cikkek