Egyéb kategória

Nem sikerül lefogynotok? – Megmondjuk, miért nem megy

Nem enni, kerülni az egészségtelen ételeket, távol tartani magunkat a kedvenc desszertünktől közel sem olyan egyszerű, mint ahogy hangzik. Teljesen mindegy, hogy 5 vagy 20 kilótól szeretnénk megszabadulni, itt a top három ok, amiért feladjuk a diétát.
vous - 2015.11.11.
Nem sikerül lefogynotok? – Megmondjuk, miért nem megy

Mert előbb vagy utóbb feladjuk, függetlenül attól, hogy sikerült-e elérni az álomalakot. Talán nem vagyunk elég kitartóak? Nem, ez nem teljesen így van. Több ok miatt is becsődölhet a tökéletestest-projekt.

1. Túl sokáig tart

Azt várjuk, hogy a kívánt testsúlyt vagy alakot pár hét alatt elérjük. Ez nem reális. Heti egy kiló az ideális és egészséges súlyvesztés. Így nagyjából kiszámíthatjuk, mikorra érjük el az álomalakot. Fontos, hogy a kis dolgoknak is örüljünk, így ha a hét végére sikerül leadni egy kilót, akkor legyünk magunkra büszkék!

Forrás:
pixabay.com

2. Állandóan éhesek vagyunk

A fogyás egyszerű matek: nem vihetünk be több kalóriát, mint amennyit elégetünk. Ha magas kalóriatartalmú ételekre fanyalodnánk, tartsunk mértéket, pár falatot együnk. Persze, ez nagyon nehéz, hiszen ezek az ételek etetik magukat. Hogy elkerüljétek a bűnbeesést, fogyasszatok zöldségeket, magas rosttartalmú gabonát, valamint sok vizet tartalmazó gyümölcsöket. Ezek teltségérzetet adnak és sokáig nem lesztek éhesek.

3. Hiányzik a kedvenc ételünk

Hasábburgonya, pizza, hamburger, gyros, fagyi. A szabály nagyon egyszerű:

Ki kell törölni az emlékezetünkből ezeket a szavakat!

Gondolni sem szabad rájuk, viszont azért is lehet nehéz ellenállni nekik, mert túl szigorú a fogyókúránk. Néha-néha muszáj megadnunk a szervezetünknek, amit kíván. Így ha kéthetente megajándékozzátok magatokat valamilyen finomsággal, a sóvárgás megszűnik.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.