Egyéb kategória

Kattanjatok rá az avokádóra!

Arról már bizonyára ti is hallottatok, milyen egészséges az avokádó, szívbarát, és még sorolhatnám. Most hoztam is néhány dolgot, hogy miért is ajánlott mindennap enni egy kis avokádót.
vous - 2015.11.01.
Kattanjatok rá az avokádóra!

Csökkenti a szívbetegség és a rák kockázatát

A szívbetegség rengeteg áldozattal járt már világszerte, az egyetlen megoldás, hogy csökkentsük a kockázatát, ha törekszünk az egészséges életmódra. Az avokádó jótékony hatással van a kardiovaszkuláris rendszerünkre, köszönhetően az alacsony telítettzsír- és a magas telítetlenzsír-tartalmának. A zsírtartalmon túl az avokádó is tartalmaz olyan értékes tápanyagokat, mint a kálium vagy a lutein, beleértve a rengeteg antioxidánst, ami segít javítani a véráramlást. Sőt, több tanulmány is alátámasztotta, hogy az avokádóban található fitokemikáliák segítenek csökkenteni a rák kialakulásának kockázatát is.

Forrás:
Pixabay

Segít megtartani a súlyunkat

Zsírt enni ahhoz, hogy zsírt adjunk le, elég furán hangzik, nem? Az avokádó segíthet a fogyásban, és sokáig jóllakottnak érezhetjük magunkat tőle, ezt több tanulmány is bebizonyította már. Ez leginkább az avokádó magas rosttartalmának köszönhető, szóval ha fogyni szeretnétek, akkor mindenképp iktassátok be az étrendetekbe az avokádót.

Megőrzi a szem és bőr egészségét

Az avokádó a benne található karotinoidoknak, mint például a luteinnek és a zeaxantinnak köszönhetően megakadályozza az életkorral összefüggő látászavarokat. Arról nem is beszélve, hogy az UV-sugarak káros hatásait is csökkenti, így megőrzi bőrünk egészségét.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!