Csökkenti a szívbetegség és a rák kockázatát
A szívbetegség rengeteg áldozattal járt már világszerte, az egyetlen megoldás, hogy csökkentsük a kockázatát, ha törekszünk az egészséges életmódra. Az avokádó jótékony hatással van a kardiovaszkuláris rendszerünkre, köszönhetően az alacsony telítettzsír- és a magas telítetlenzsír-tartalmának. A zsírtartalmon túl az avokádó is tartalmaz olyan értékes tápanyagokat, mint a kálium vagy a lutein, beleértve a rengeteg antioxidánst, ami segít javítani a véráramlást. Sőt, több tanulmány is alátámasztotta, hogy az avokádóban található fitokemikáliák segítenek csökkenteni a rák kialakulásának kockázatát is.
Segít megtartani a súlyunkat
Zsírt enni ahhoz, hogy zsírt adjunk le, elég furán hangzik, nem? Az avokádó segíthet a fogyásban, és sokáig jóllakottnak érezhetjük magunkat tőle, ezt több tanulmány is bebizonyította már. Ez leginkább az avokádó magas rosttartalmának köszönhető, szóval ha fogyni szeretnétek, akkor mindenképp iktassátok be az étrendetekbe az avokádót.
Megőrzi a szem és bőr egészségét
Az avokádó a benne található karotinoidoknak, mint például a luteinnek és a zeaxantinnak köszönhetően megakadályozza az életkorral összefüggő látászavarokat. Arról nem is beszélve, hogy az UV-sugarak káros hatásait is csökkenti, így megőrzi bőrünk egészségét.