Egyéb kategória

8 dolog, amit a sikeres emberek csinálnak lefekvés előtt

A legutolsó dolog, amit lefekvés előtt csinálunk nagy hatással van arra, hogy milyen lesz a hangulatunk a következő reggelen. A sikeres emberek tudják, hogy a siker a mentális és fizikai egészségnél kezdődik. Épp ezért tartják olyan fontosnak az elalvás előtti rituálékat. De mit is tesznek ilyenkor?

vous - 2015.10.29.
8 dolog, amit a sikeres emberek csinálnak lefekvés előtt

1. Olvasnak

A legutolsó dolog, amit a sikeres emberek csinálnak elalvás előtt az az olvasás. Szeretik a tudást több forrásból beszerezni, mivel így sokkal kreatívabbak lesznek és nagyobb szenvedélyt visznek az életükbe – derül ki a Levo összeállításából.

2. Listát készítenek a tennivalókról

Kitisztítják az elméjüket azzal, hogy minden fontos teendőjüket, amit a következő napon kell elvégezniük összeírják. Így éjszaka nem fognak azon töprengeni, hogy mennyi minden vár rájuk másnap, hanem nyugodtan tudnak aludni.

3. Időt szánnak a családjukra

Az esti órák tökéletesek arra, hogy megbeszéljék családjukkal, kivel mi történt aznap. Beszélgetnek a párjukkal, a gyerekekkel vagy akár játszanak a kutyával.

4. Visszaemlékeznek az elmúlt napra

Sok sikeres ember él azzal a módszerrel, hogy a nap végén leírnak három szót egy papírra, amit értékeltek az adott napban. Ez segíti őket abban, hogy motiváltak maradjanak és könnyebben tudjanak megküzdeni a kihívásokkal. Egy kis pozitivitás!

5. Meditálnak

Ezt talán meg sem kell magyarázni. A meditálás kitisztítja az elmét és felkészít a pihentető alvásra.

Forrás:
iStock

6. Megtervezik, hány órát fognak aludni

Ez talán mindenkinek ismerős lehet, mivel szokásunk alvás előtt kiszámolni, hány órát is fogunk aludni, ha most álomra szenderülünk. A sikeres emberek sokszor szenvednek krónikus alváshiánnyal, épp ezért kell azt is megtervezniük, hogy mennyit fognak aludni, ez pedig főleg a munkamániásoknak fontos.

7. Nem törődnek a munkával

Az igazán sikeres emberek nem törődnek azzal, ha lefekvés előtt egy munkával kapcsolatos e-mailjük érkezik. Meg sem nézik, hiszen képesnek kell lenni arra, hogy az ember elhatárolódjon egy kicsit a munkától. Ki szeretne a főnöke idegességtől ordító e-mailje miatt nem aludni egész éjjel? Senki.

8. Csak a pozitív gondolatok!

Elég könnyű egyik percről a másikra depresszióba esni és pesszimista gondolatokkal rontani a helyzeten, amivel csak növeljük a bennünk lévő stresszt. Éppen ezért koncentrálnak a sikeres emberek minden egyes nap végén a pozitív dolgokra, amik éppen velük történtek. Minden napnak van pozitív oldala is.

Címkék: #alvás #ember #siker
Ajánlott cikkek