Egyéb kategória

11 mondat, amit soha ne mondjatok egy depressziós embernek

Mindenkinek vannak rossz napjai, hetei. Amikor semmi nem jó, semmire nem vagyunk kíváncsiak, és semmi másra nem vágyunk, mint hogy valaki megértsen minket. Értő füleket találni manapság nagyon nehéz, főleg, ha komoly dolgokról van szó, mint például a depresszió. Íme 13 dolog, amit SOHA ne mondjatok egy olyan embernek, aki ezzel a betegséggel küzd.
vous - 2015.10.21.
11 mondat, amit soha ne mondjatok egy depressziós embernek

1. Fel a fejjel!

Köszi, aranyos vagy. Én is tudom, hogy így kéne tennem, mégsem megy. Egyéb jó tanács…?

2. Most megértőnek kell lennem?

Ezt most komolyan megkérdezted? Nem tudom, milyennek kéne lenned. Most igazából semmi nem jó, de mindegy. Inkább hagyjuk az egészet…

3. Jaj, én is pont ugyanígy érzek!


Ó, nem mondod? Végül is most az én problémámról lett volna szó, de ha nagyon akarod, meséld el, mi nyomja a szíved olyan nagyon, hogy ismét rólad kell beszélni.

4. Csönd

Az előző háromhoz és a következő valamennyihez képest egyértelműen ez a legjobb, amit tehetnek az emberek egy ilyen helyzetben. Ahelyett, hogy értelmetlenségeket beszélnek, inkább maradjanak csöndben, bár az is tud fullasztó lenni.

5. Igyál egy pohár bort, attól jobb lesz


Ha így menne, már rég a detoxban lennék, drágám.

Forrás:
giphy.com

6. Tökéletesen megértelek!


Persze, még az is lehet, hogy megérted. De inkább nem. Bosszantó, ha valaki megértésről akar tanúbizonyságot tenni, közben pedig pont nem érti, hogy mi van veled. Hogy is érthetné, hiszen nincs a helyedben.

7. Ez csak egy rossz nap


Igen. A hetvenharmadik rossz nap. Köszi, hogy leereszkedő módon akarsz segíteni, de inkább hagyjuk. Mindenkinek van rossz napja. De ez nem az a rossz nap, amire te gondolsz. Ez rosszabb, mint egy sima rossz nap.

8. Mitől vagy egyáltalán depressziós?

Például pont az ilyen kérdések nem segítenek, hogy jobb legyen.

9. Ne sajnáltasd már magad
!

Jó, attól, mert te annak éled még, én szerettem volna megosztani veled (mint a barátommal) a problémámat. De ahelyett, hogy segítenél, mártírkodással és önsajnálattal vádolsz.

10. Neked tuti van valami bajod!


Nem mondod? Tényleg? Épp erről beszélek, ha nem tűnt volna fel, hogy bajom van.

11. De te mindig depis vagy!


Igen, és éppen ezen szeretnék változtatni!

Ajánlott cikkek