Egyéb kategória

5 önzetlen dolog, ami ma boldogabbá tehet titeket

Az élet lényege szerintem a boldogság. Mindenki azt keresi, abból ered minden, amit csinálunk, legyen az munka, szerelem vagy barátság. De próbáljátok ki, milyen, mikor másoknak szereztek örömöt – mert azokban a kis, önzetlen pillanatokban rejlik az igazi boldogság.
vous - 2015.10.06.
5 önzetlen dolog, ami ma boldogabbá tehet titeket

Gondoljatok csak vissza arra, milyen jó látni anyukátok arcát, mikor kibontja karácsonykor az ajándékot. Vagy amikor átsegítetek a zebrán egy idős nénit. Attól a mosolytól valami olyat érzés önti el a lelketeket, ami felbecsülhetetlen – a boldogság.

Íme, 5 önzetlen dolog, ami ma boldogabbá tehet:

Harcoljatok valamiért, ami fontos nektek

Harcoljatok a jó ügyért, álljatok ki valami mellett, jótékonykodjatok! Több kutatás megállapította, hogy az önkéntességtől boldogabbak vagyunk, hiszen ettől érezzük igazán, hogy társadalmi lények vagyunk. Ja, és ne feledjétek:

Nem kétséges, hogy egy kis csoport átgondolt, elkötelezett polgár meg tudja változtatni a világot. – Margaret Mead

Bókoljatok mindenkinek, akivel találkoztok

Nagyon jól tud esni, mikor megdicsérnek titeket olyankor, mikor rossz napotok van, nem? Mért ne szerezhetnétek örömet mindenkinek, akivel ma találkoztok? Próbáljátok ki, a sok mosoly titeket is fel fog vidítani!

Forrás:
pixabay.com

Főzzetek valamit a családotoknak

Gondoljatok bele, milyen jó lesz látni a boldogságot a családotok arcán, mikor meglátják, hogy mivel készültetek. Nagyon jól fog nekik esni, sőt, egy jót is tudtok beszélgetni, ha már leültetek egy közös vacsihoz.

Olvassatok fel egy kisgyereknek

Ha egy gyereknek könyvet olvastok, akkor egy mesés, különleges világba kalauzoljátok el őket. Úgy fogják inni a szavaitokat, hogy öröm lesz nézni. Látogassátok meg az egyik kisgyerekes barátnőtöket és babázzatok egy kicsit!

Legyetek nagylelkűek

Ha önzetlenül, nagylelkűen élitek a hétköznapokat, akkor egy idő után veletek is így fognak majd bánni. Vonzzátok be a pozitív energiákat!

Ha azt akarod, hogy mások boldogok legyenek, légy nagylelkű. Ha boldog akarsz lenni, légy nagylelkű. – A dalai láma

Ajánlott cikkek