Egyéb kategória

Így lett boldog molett nő az egykor anorexiás lányból – fotók

Számtalan fiatal lány életét megkeserítik az étkezési zavarok. Talán többen is testközelből találkoztatok már a problémával, vagy akár magatokon tapasztaltátok a tüneteket. Ismerjétek meg azt a lányt, aki bátran kiállt ország-világ elé, hogy megmutassa, van kiút a reménytelennek látszó helyzetből.
vous - 2015.09.24.
Így lett boldog molett nő az egykor anorexiás lányból – fotók

A 22 éves Megan 14 éves kora óta anorexiával küzdött. A nyári szünetben nagyon jó barátságot kötött egy lánnyal, aki ugyanabba az iskolába járt, mint ő. Sülve-főve együtt voltak, reggel 6-kor kilopakodtak a házból, hogy együtt fussanak, órákig tollasoztak a kertjükben, és az elvesztett energiát süti- és kekszhegyekkel pótolták. Így kezdődött nála az anorexia.

Egymást erősítettük a kétségeinkben, és nem vettük észre, mennyire sokat ártunk ezzel a másiknak. Mindketten az étkezési zavar nevű szakadék szélén táncoltunk, és egymást toltuk a mélység felé

– emlékszik vissza Megan.

A lány immár gyógyult anorexiás, aki minden erejével igyekszik megszabadulni a “soha nem lesz elég jó a testem” gondolkodásmódtól. Szívszorító képeket posztolt Instagramján evészavaros időszakából – melléjük pedig friss fotókat tett, amelyeken egészséges, gyönyörű, vidám lányként látható. Célja, hogy reményt adjon azoknak, akik életében szintén nagy károkat okozott az anorexia, bizonyítsa, hogy igenis, van kiút.

Színes bőrű nőként szívügyének érzi azt is, hogy az emberek elkezdjenek másképp gondolkodni a szépségről.

A lényeg, hogy ne a photoshopolt modellekhez hasonlítsd magad. Gondolkodj pozitívan a testedről! Mindegy, hogy milyen méretet hordasz, hogy milyen színű a bőröd, vagy hogy már nem vagy húszéves, hidd el, hogy szép vagy!

Megan igazi példakép lett: BodyPosiPanda oldalát már több mint 25 000-en követik. Merítsetek ti is erőt a történetéből!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.