Egyéb kategória

7 indián bölcsesség, amit érdemes megfogadnotok

Az indiánok felfogása szerint a Földanya mindenkié, és úgy kell vigyáznunk rá, hogy még a hetedik generációnak is át tudjuk adni a természetet a maga csodálatos adottságaival. Az indiánok nyugalma, békés gondolkozásmódja mindig lenyűgözött, és rövid bölcsességeiket, melyek fennmaradtak, időnként újraolvasom. Hoztam nektek is egy párat.

vous - 2015.09.24.
7 indián bölcsesség, amit érdemes megfogadnotok

Forrás:
tumblr/nativeamerican

Egy idős indián így írta le belső küzdelmeit: Két kutya él bennem. Az egyik hitvány és gonosz, a másik jó. A gonosz folyton a jó ellen harcol. Amikor megkérdezték, melyik kutya fog győzni, az öreg egy pillanatra elgondolkozott, majd így válaszolt: amelyiknek többet adok enni.

A félelmet akkor győzöd le, mikor megteszed azt, amitől félsz.

Ha kételkedsz az élet értelmében, légy csendben és várj. Ha kétségeid eloszlottak, akkor bátran vágj neki az útnak. Míg a köd fátyla beburkol, maradj csendben. Maradj nyugodtan addig, míg a napsugarak át nem törik és fel nem szakítják ezt a fátylat. Akkor viszont bátran láss munkához.

Forrás:
tumblr/kitaphatun

Ha majd kivágtuk az utolsó fát, megmérgeztük az utolsó folyót, és kifogtuk az utolsó halat, rádöbbenünk, hogy a pénz nem ehető.

Bánj jól a Földdel: nem a szüleidtől kaptad. A gyermekeid adták neked kölcsön. A Földet nem az őseinktől örököltük, hanem a gyermekeinktől vesszük kölcsön.

Ne engedd, hogy a tegnap sokat vegyen el a mából!

Ha ez még mindig nem elég, Coco Chanel és Helen Mirren is ellát benneteket pár tanáccsal, amit jó, ha felírtok egy jól látható helyre, és bármikor erőt meríthettek belőlük!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.