Egyéb kategória

7 indián bölcsesség, amit érdemes megfogadnotok

Az indiánok felfogása szerint a Földanya mindenkié, és úgy kell vigyáznunk rá, hogy még a hetedik generációnak is át tudjuk adni a természetet a maga csodálatos adottságaival. Az indiánok nyugalma, békés gondolkozásmódja mindig lenyűgözött, és rövid bölcsességeiket, melyek fennmaradtak, időnként újraolvasom. Hoztam nektek is egy párat.

vous - 2015.09.24.
7 indián bölcsesség, amit érdemes megfogadnotok

Forrás:
tumblr/nativeamerican

Egy idős indián így írta le belső küzdelmeit: Két kutya él bennem. Az egyik hitvány és gonosz, a másik jó. A gonosz folyton a jó ellen harcol. Amikor megkérdezték, melyik kutya fog győzni, az öreg egy pillanatra elgondolkozott, majd így válaszolt: amelyiknek többet adok enni.

A félelmet akkor győzöd le, mikor megteszed azt, amitől félsz.

Ha kételkedsz az élet értelmében, légy csendben és várj. Ha kétségeid eloszlottak, akkor bátran vágj neki az útnak. Míg a köd fátyla beburkol, maradj csendben. Maradj nyugodtan addig, míg a napsugarak át nem törik és fel nem szakítják ezt a fátylat. Akkor viszont bátran láss munkához.

Forrás:
tumblr/kitaphatun

Ha majd kivágtuk az utolsó fát, megmérgeztük az utolsó folyót, és kifogtuk az utolsó halat, rádöbbenünk, hogy a pénz nem ehető.

Bánj jól a Földdel: nem a szüleidtől kaptad. A gyermekeid adták neked kölcsön. A Földet nem az őseinktől örököltük, hanem a gyermekeinktől vesszük kölcsön.

Ne engedd, hogy a tegnap sokat vegyen el a mából!

Ha ez még mindig nem elég, Coco Chanel és Helen Mirren is ellát benneteket pár tanáccsal, amit jó, ha felírtok egy jól látható helyre, és bármikor erőt meríthettek belőlük!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.