Világ

Megrázó fotósorozat készült házasságba kényszerített kislányokról

A házasság gyönyörű dolog. Végre összeköthetitek az életeteket azzal az emberrel, akit tiszta szívből szerettek, akire egészen eddig vártatok. Aki értelmet ad a napjaitoknak, aki mindig mellettetek áll. De vannak olyanok, akiknek a házasság sajnos egyáltalán nem tündérmese.

vous - 2015.09.23.
Megrázó fotósorozat készült házasságba kényszerített kislányokról

A tizenéves lányok legnagyobb problémája általában az, hogy iskolába kell járni, vagy az, hogy milyen ruhában divatoljanak a sulibuliban. Most azonban egy döbbenetes adat került napvilágra. Minden évben 14,2 millió fiatal lányt kényszerítenek házasságba, mielőtt betöltik a 18. életévüket. A "Too Young To Wed" fotósorozat célja, hogy felhívja a figyelmet azokra a lányokra, akiket gyermekházasságba kényszerítenek.

A kezdeményezés egy etióp faluból indult, ahol szinte átlagosnak számít annak a lánynak a története, akit 11 éves korában adtak férjhez egy ortodox paphoz, aki a húszas éveiben járt.

Arra koncentrálunk, hogy vizuálisan is meg tudjuk mutatni az embereknek a lányok történeteit, hogy minél jobban megérintse őket a gyermekházasságok problémája. Fontos számunkra, hogy aki megosztja velünk a történetét, annak kellő támogatást tudjunk nyújtani

– mesélte a huffingtonpost.com-nak Stephanie Sinclair, a képek készítője.

Mejgon, 16 éves

Forrás:
STEPHANIE SINCLAIR/TOO YOUNG TO WED

Amikor Mejgon 11 éves volt, apja eladta őt egy 60 éves afganisztáni férfinek 2 doboz heroinért.

Egész életemben nem éreztem szeretetet.

Aracely, 15 éves

Forrás:
STEPHANIE SINCLAIR/TOO YOUNG TO WED

A 15 éves Aracely csecsemőjét szoptatja. Ő egy a félmillió guatemalai lány közül, akiket férjez adnak, mielőtt nagykorúak lesznek.

Azt remélem, hogy ki tudok tartani, hogy láthatom felnőni a fiamat. Talán az nehéz benne, hogy mikor idősebb lesz, akkor elhagy… ez az, ami igazán nehéz lesz nekem. Mert nekem csak ő van, csak ő tart engem életben.

Niruta, 14 éves

Forrás:
STEPHANIE SINCLAIR/TOO YOUNG TO WED

Niruta 14 éves, most érkezett meg az esküvőjére Nepálban. Kilenc hónapos terhes. A fiatal lányok teste azonban nem mindig áll készen arra, hogy életben tartson egy gyermeket, ezért a terhesség alatt rendkívül sok komplikáció léphet fel.

Címkék: #gyerek #házasság
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.