Világ

Megrázó fotósorozat készült házasságba kényszerített kislányokról

A házasság gyönyörű dolog. Végre összeköthetitek az életeteket azzal az emberrel, akit tiszta szívből szerettek, akire egészen eddig vártatok. Aki értelmet ad a napjaitoknak, aki mindig mellettetek áll. De vannak olyanok, akiknek a házasság sajnos egyáltalán nem tündérmese.

vous - 2015.09.23.
Megrázó fotósorozat készült házasságba kényszerített kislányokról

A tizenéves lányok legnagyobb problémája általában az, hogy iskolába kell járni, vagy az, hogy milyen ruhában divatoljanak a sulibuliban. Most azonban egy döbbenetes adat került napvilágra. Minden évben 14,2 millió fiatal lányt kényszerítenek házasságba, mielőtt betöltik a 18. életévüket. A "Too Young To Wed" fotósorozat célja, hogy felhívja a figyelmet azokra a lányokra, akiket gyermekházasságba kényszerítenek.

A kezdeményezés egy etióp faluból indult, ahol szinte átlagosnak számít annak a lánynak a története, akit 11 éves korában adtak férjhez egy ortodox paphoz, aki a húszas éveiben járt.

Arra koncentrálunk, hogy vizuálisan is meg tudjuk mutatni az embereknek a lányok történeteit, hogy minél jobban megérintse őket a gyermekházasságok problémája. Fontos számunkra, hogy aki megosztja velünk a történetét, annak kellő támogatást tudjunk nyújtani

– mesélte a huffingtonpost.com-nak Stephanie Sinclair, a képek készítője.

Mejgon, 16 éves

Forrás:
STEPHANIE SINCLAIR/TOO YOUNG TO WED

Amikor Mejgon 11 éves volt, apja eladta őt egy 60 éves afganisztáni férfinek 2 doboz heroinért.

Egész életemben nem éreztem szeretetet.

Aracely, 15 éves

Forrás:
STEPHANIE SINCLAIR/TOO YOUNG TO WED

A 15 éves Aracely csecsemőjét szoptatja. Ő egy a félmillió guatemalai lány közül, akiket férjez adnak, mielőtt nagykorúak lesznek.

Azt remélem, hogy ki tudok tartani, hogy láthatom felnőni a fiamat. Talán az nehéz benne, hogy mikor idősebb lesz, akkor elhagy… ez az, ami igazán nehéz lesz nekem. Mert nekem csak ő van, csak ő tart engem életben.

Niruta, 14 éves

Forrás:
STEPHANIE SINCLAIR/TOO YOUNG TO WED

Niruta 14 éves, most érkezett meg az esküvőjére Nepálban. Kilenc hónapos terhes. A fiatal lányok teste azonban nem mindig áll készen arra, hogy életben tartson egy gyermeket, ezért a terhesség alatt rendkívül sok komplikáció léphet fel.

Címkék: #gyerek #házasság
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.