Világ

Hashajtóra cserélt potencianövelő, hét év várakozás: a történelem legdurvább nászéjszakái

Manapság a nászéjszaka közel sem olyan fontos, mint egykor volt: évszázadokkal ezelőtt ez az este nemcsak a házasuló felek szexuális életének kezdetét jelentette, de közügynek is számított, mivel a diplomáciai érdekből köttetett kapcsolatokon birodalmak sorsa múlhatott. Most 5 olyan estéről mesélünk, ami nem a terv szerint alakult…

vous - 2016.10.20.
Hashajtóra cserélt potencianövelő, hét év várakozás: a történelem legdurvább nászéjszakái

A 7 éves várakozás

Marie Antoinette 15 éves volt, amikor politikai okokból férjhez adta családja. A hétéves háborút követően az osztrák és francia hatalmak közti béke érdekében a lányt a szintén nagyon fiatal, mindössze 16 éves francia trónörököshöz, XVI. Lajoshoz adták feleségül. Az esküvőt követően a francia király, XV. Lajos személyesen kísérte az ifjú párt a hálószobába, majd magukra hagyta őket – csakhogy a nászéjszakán nem történt semmi…

A férj, XVI. Lajos ugyanis a feljegyzések szerint fitymaszűkülettel küzdött. Bár az esküvőt 1770-ben tartották, a nászéjszakára csak hét évvel később, 1777-ben került sor: addigra gyűjtötte össze a bátorságát, hogy az orvostudományhoz forduljon segítségért. A több évet késő nászéjszakát követően viszont egy év múlva már megszületett a pár első gyermeke. Bár Marie Antoinette később még háromszor szült, sajnos csak két gyermek maradt életben.

Forrás: Wikipedia

Hashajtó afrodiziákum helyett

Cesare Borgia története a férfiak rémálma lehet. VI. Sándor pápa fia 1499-ben vette feleségül Guyenne hercegének lányát, Sarolta hercegnőt. A vőlegény annyira rákészült az estére, hogy potencianövelő szereket is beszerzett – ám ezeket a barátai hashajtóra cserélték a tudta nélkül. A viccnek szánt csere miatt az újdonsült férj a régóta várt estét a hálószoba helyett javarészt a vécén töltötte. Sarolta apjának címzett leveléből azonban az derült ki, hogy Cesare a probléma ellenére is teljesítette férfiúi kötelezettségét.

Forrás: Wikipedia

Brutális erőszak

A történelem elhíresült nászéjszakái közül a legszörnyűbb talán a még gyermekként férjhez adott Szimonisz története. II. Andronikosz Palaeologosz lányát ötéves korában adták feleségül egy szerb fejedelemhez, Stephan Milutinhoz.

A férfi mindössze három évet várt a nászéjszakával, majd megerőszakolta az akkor nyolcéves kislányt. A gyerek olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy meddővé vált. Férje brutalitását 21 éves koráig kellett tűrnie, amikor megözvegyült. Mivel szülei nem fogadták vissza, kolostorba vonult.

Szimonisz története azonban csak egy a rengeteg közül: Bizáncban ugyanis teljesen hétköznapinak számított, ha egy érett korú férfi még gyerekkorú lányt vett el. Bár a római jog meghatározta a házasságkötéshez szükséges alsó korhatárt (lányoknál 12 évhez, fiúknál 14-hez kötötte azt), nemesi körökben a szabály áthágása teljesen hétköznapinak számított.

Forrás: Wikipedia

Sissi, és ami kimaradt a filmből

Erzsébetet tizenöt és fél éves korában jegyezte el Ferenc József. Az esküvő utáni éjszakán a hercegnőt anyósa és anyja kísérte a hálószobába, majd magára hagyták Ferenc Józseffel. Másnap reggel mindkét anya kifaggatta a gyermekét a történtekről: Ludovika a lányánál, Zsófia pedig a fiánál kíváncsiskodott. Már aznap délutánra az egész udvar tudta, hogy Ferenc Józsefnek nem sikerült teljesítenie a házastársi kötelezettségét…

Míg a férfi életre szóló szerelemmel viszonyult Sissihez, a hercegnő közömbös volt a férfi iránt. Így történhetett, hogy Sissi csak a harmadik együtt töltött estén adta be a derekát és vált asszonnyá.

Forrás: Wikipedia

A leginfantilisebb férj

II. Nagy Katalin orosz cárné éjszakája sikerült a legabszurdabbra: férje, III. Péter orosz cár köztudottan rajongott a katonai ügyekért. A férfi a nászéjszakát a felesége helyett a barátai mellett töltötte: éjszakába nyúlóan kártyázott és ivott.

Az este egy pontján végül tiszteletét tette a hitvesi ágyban, azonban felesége helyett játék katonákkal foglalkozott: elővette kedvenc bábuit, és azokkal játszott a paplanon.

Amikor pedig elfáradt, hitvesét arra utasította, hogy őrködjön az ajtó előtt járkálva, amíg ő az igazak álmát alussza. A hitelesség kedvéért még masírozni is megtanította az asszonyt…

Kész lettem volna megkedvelni férjemet, ha az érzelem apró jelét adta volna” – írta Katalin a későbbi emlékirataiban. Nem csoda, hogy a 17 évig tartó házasság egy megcsalásokkal teli, névleges kapcsolat lett csupán.

Forrás: Wikipedia

Forrás: magyarero.hu, romaikor.hu, history.com, ng.hu

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.