Egyéb kategória

Őrizzétek meg a méltóságotokat akkor is, ha nincs munkátok!

Minden ember életében van olyan időszak, mikor munka nélkül marad. Munkahelyet vált, kirúgják, felszámolják a céget, tök mindegy, a hoppon maradt munkaerő szeme előtt csak a süllyedő életszínvonal rémisztő látványa suhan el újra és újra. Pedig nem kell rögtön a híd lábával barátkozni.
vous - 2015.09.18.
Őrizzétek meg a méltóságotokat akkor is, ha nincs munkátok!

Igen, kicsit ijesztő, hogy nem jön a havi fix összeg, amit már megszoktatok, amiből kialakítottatok egy életvitelt: edzőterem, havi öt darab ruha a plázából, kaja dögivel. Oké, meg kell húzni a nadrágszíjat, van ilyen, de nem kell lemondani mindenről. Az életetek része maradhat minden, ami volt, csak picit jobban oda kell figyelnetek!

Készítsetek költségvetést!

Bár szerintem egy jó kis költségvetés összeállítása nem árt egy milliomosnak sem, ilyenkor előbb elpepecsel vele az ember, már csak muszájból is. Vezessetek naplót a kiadásaitokról, így könnyebben elkaphatjátok az elguruló pénzeket, mivel jobban átlátjátok, mire, hol költöttétek el azt a 3000 forintot egy nem túl fontos dologra, ami viszont most nagyon jól jönne nektek. Előre tervezzétek meg a kiadásaitokat, vegyétek előre a nélkülözhetetlen dolgokat, a maradékot pedig tegyétek félre, míg pénz nem áll a házhoz.

Ne hagyjátok abba az edzést!

Forrás:
pixabay

Legalább a testetek legyen karbantartva, az a közérzeteteket is feldobja. Túl drága a konditerem? Akkor keressetek más alternatívát! Lehet, hogy a Margitsziget nincsen tele kigyúrt adoniszokkal, viszont ingyen futhattok, sok edzésformát pedig online is végigcsinálhattok otthon, vagy egyszerűen csak pattanjatok bringára, és így égessétek a kalóriákat!

Nincs vége a társas életnek!

Ja, hogy pénz nélkül nem lehet menni sehová? Most komolyan? Meglepődnétek, mennyi ingyenes kikapcsolódási lehetőség van, ami mellett elsiklott a figyelmetek ez idáig. Rengeteg hely tart ingyenes nyitást vagy biztosít akciós fogyasztást. A barátaitoknak is felajánlhatjátok, hogy a drága koktélos bár helyett menjetek valamelyikőtökhöz, és mindenki hozzon magával egy-egy üveg bort. A közeli parkok, látványosságok pedig szinte adják az újabbnál újabb programlehetőséget.

Havibérlet? Benzin? UHH!

Forrás:
pixabay

Ideje közlekedési eszközt váltani. Kocsi helyett tömegközlekedés, ahelyett bringa. Sétáljatok többet, az az egészségeteknek is jót tesz!

Pláza helyett turi? Miért ne?

A vásárlás öröméről sem kell lemondanotok, csak legyen kicsit kevesebb, kicsit olcsóbb. Menjetek turiba, vagy csereberéljetek a barátnőtökkel. Biztosan vannak megunt darabjaitok, amiktől megválnátok, de az is hatásos, ha végre elkezditek hordani azokat a holmikat is, amiket megvettetek valamikor, de még nem voltak rajtatok egyszer sem.

És ami a legfontosabb…

Ne keseredjetek el, lesz ez még így se! A rossz időszak után jó jön, előbb-utóbb horogra akad egy másik, meglehet, talán még jobb munka is. Addig meg használjátok ki a nyakatokba szakadt szabadidőt, valljuk be, munka mellett azért nem sok ilyen van.

Szóval a lényeg a lényeg:

ne adjátok fel!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Ilyen egy álomotthon Budapesten 2024-ben! Elindult a Dürer Park lakóépületeinek értékesítése
Otthon
Ilyen egy álomotthon Budapesten 2024-ben! Elindult a Dürer Park lakóépületeinek értékesítése
vous - 2024.07.25.
A Portfolio Property Awardson korábban „Az Év Koncepciója” díjat elnyerő Dürer Park projekt keretében elindult a lakóépületek értékesítése. A 207 lakás a Városliget közvetlen közelében kap helyet. A tervezés során a magas minőség és a jövőre is gondoló, energiahatékony épületek létrehozása volt a cél.