Egyéb kategória

Vége az álmatlanságnak, megvan a szupergyors elalvás titka!

Ismeritek azt az érzést, amikor fáradtan bezuhantok az ágyba, de mégsem tudtok elaludni? Felejtsétek el a bárányszámlálást! Van egy egyszerűbb megoldás, amivel gyorsan álomba merülhettek!

vous - 2015.09.15.
Vége az álmatlanságnak, megvan a szupergyors elalvás titka!

Azt már megtanultuk, hogy mi a tökéletes alvás receptje, mit kell tennünk, hogy boldogan ébredjünk, és mit árul el rólunk kedvenc alvópózunk.

Amit viszont nem tudunk, hogy mit is tegyünk, amikor nem jön álom a szemünkre! Biztos nektek is ismerős, amikor leginkább szeretnétek aludni, sehogy sem sikerül. Próbáltatok már bárányokat számolni, 1000-ig elszámolni, pozitív gondolatokat mondogatni vagy épp meleg teát inni. Egyik sem segített? Nem csoda! Hiszen egy újabb kutatás szerint a gyors elalvás receptje a lábakban rejlik.

Az amerikai The Science of Us legelső epizódja szerint a titok nyitja a takaró alól kidugott végtagokban rejlik. Az animációs videóból kiderül, hogy ha szeretnétek hamar szundítani, akkor nincs más dolgotok, mint kidugni a lábatokat a takaró alól. Hogy miért? Mert a lábunkban lévő vérerek felelősek a hő elszállításáért.

Segít csökkenteni a testhőmérsékletünket, ami azt jelzi a szervezetünknek, hogy ideje aludni

– írja az NYMag. Nézzétek meg a videót, hogy lássátok, miről is beszélünk pontosan!

Próbáljátok ki ti is, és meséljétek el, mennyire vált be!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
Világ
Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
vous - 2023.03.11.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a méhek jelenléte a bolygónkon, hiszen ez az egyetlen rovar a világon, ami képes ételt előállítani az ember számára is, ami nem más, mint a jól ismert méz – írja Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Pálfy Zsuzsanna cikkét olvashatjátok.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.