Egyéb kategória

Vége az álmatlanságnak, megvan a szupergyors elalvás titka!

Ismeritek azt az érzést, amikor fáradtan bezuhantok az ágyba, de mégsem tudtok elaludni? Felejtsétek el a bárányszámlálást! Van egy egyszerűbb megoldás, amivel gyorsan álomba merülhettek!

vous - 2015.09.15.
Vége az álmatlanságnak, megvan a szupergyors elalvás titka!

Azt már megtanultuk, hogy mi a tökéletes alvás receptje, mit kell tennünk, hogy boldogan ébredjünk, és mit árul el rólunk kedvenc alvópózunk.

Amit viszont nem tudunk, hogy mit is tegyünk, amikor nem jön álom a szemünkre! Biztos nektek is ismerős, amikor leginkább szeretnétek aludni, sehogy sem sikerül. Próbáltatok már bárányokat számolni, 1000-ig elszámolni, pozitív gondolatokat mondogatni vagy épp meleg teát inni. Egyik sem segített? Nem csoda! Hiszen egy újabb kutatás szerint a gyors elalvás receptje a lábakban rejlik.

Az amerikai The Science of Us legelső epizódja szerint a titok nyitja a takaró alól kidugott végtagokban rejlik. Az animációs videóból kiderül, hogy ha szeretnétek hamar szundítani, akkor nincs más dolgotok, mint kidugni a lábatokat a takaró alól. Hogy miért? Mert a lábunkban lévő vérerek felelősek a hő elszállításáért.

Segít csökkenteni a testhőmérsékletünket, ami azt jelzi a szervezetünknek, hogy ideje aludni

– írja az NYMag. Nézzétek meg a videót, hogy lássátok, miről is beszélünk pontosan!

Próbáljátok ki ti is, és meséljétek el, mennyire vált be!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!