Egyéb kategória

Ismerjétek meg Pinkyt, a rágógumi-rózsaszín delfint!

Eddig is odavoltunk a delfinekért, de most van egy külön kedvencünk, Pinky. Ő olyan, mintha egy meséből lépett – vagyis úszott – volna ki, mert képzeljétek, olyan színe van, mint a rágóguminak.
vous - 2015.09.12.
Ismerjétek meg Pinkyt, a rágógumi-rózsaszín delfint!

A különleges delfint először 2007-ben pillantották meg, azóta pedig fel-felbukkan a világ egyik legkülönlegesebb delfinje – néhány napja is észlelték, és a hírek szerint Pinky vemhes.

Hogy lehet egy delfin rózsaszín?

Greg Barsh – egy tudós, aki a genetikát tanulmányozza – úgy gondolja, Pinky valószínűleg egy albínó delfin. Hiszen az állat vöröses szemei és sápadt, pigmenthiányos bőre is erre utal. Az albinizmus egyébként akkor jelentkezik, ha a sejtek nem termelnek elég melanin pigmentet ahhoz, hogy beszínezzék bőrt, a szemet és a hajat – írja a nationalgeographic.com.

Igaz, gyönyörű ez a szín, azonban az albinizmus számos egészségügyi problémát is okozhat. Például a melanin nyújt védelmet a nap káros sugarai elől, valamint fontos szerepet játszik a látásban is. Reméljük, Pinky azért jól van!

Nézzétek csak, hogy ugrándozik:

Címkék: #állat #rózsaszín
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.