Egyéb kategória

Íme a frizura, ami miatt elküldtek egy tinit az iskolából

Találd meg önmagad, legyél az, aki akarsz, próbálj ki minél több dolgot! Ezeket gyakran halljuk, és a felnőttek is erre biztatják a gyerekeket, szerencsére. Ám előfordul, hogy a tinik elkezdik ezt a folyamatot, aztán mikor új hajjal térnek be az iskolába, valakinek már túl sok lesz, és hazaküldik. Aranyos. Most pedig megmutatjuk, milyen frizurával lehet ezt elérni a tanároknál.
vous - 2015.09.10.
Íme a frizura, ami miatt elküldtek egy tinit az iskolából

Amikor 13-14 éves voltam, nekem is kötelező jelleggel kellett lázadnom a szüleim, a tanáraim, az iskola és amúgy nagyjából minden ellen, ami épp nem tetszett. Ebből elég sok volt. Ez ilyen tinidolog, mára elfogadott tény.

Lauren McDowell 13 éves, és pont abban a korban van, amikor szeretné megtalálni saját stílusát. Ezt viszont az iskola, ahova járt, nem igazán kultiválta. Egy ideje a lány szerette volna megváltoztatni a kinézetét, ezért édesanyjával úgy döntöttek, „apróbb” változást vezetnek be a lány külsején. Szóval a fél fejét leborotválták, és leopárdmintásra festették ezt a részt.

Azt azonban nem tudta sem Lauren, sem édesanyja, Yvonne, hogy ezzel az iskola szigorú szabályzata ellen vétenek. Így a lányt első nap, hogy bement a suliba új frizurájával, hazazavarták. A Forge Valley School egyik vezető tanára, Dale Barrowclough azt a magyarázatot adta erre, hogy az iskola házirendje egyértelműen kimondja, az extrém hajvágás és a hajfestés nem engedélyezett náluk. Végül az a kompromisszum született, hogy Lauren abban az esetben mehet vissza, ha eltakarja a leborotvált részt a fején.

Forrás:
twitter.com/YahooNewsUK

Lauren édesanyja együtt érez lányával, és úgy gondolja, ezzel sértik gyermeke emberi jogait. Szerinte senkinek nincs felhatalmazásra arra, hogy megmondja másnak, mit tegyen a testével.

Ő az én lányom, és nem az övék. Nem írtunk alá papírt a jogairól, amikor elkezdte az iskolát. Laurent diszkriminálják a külseje miatt. Pedig szereti az iskolát, jó tanuló és keményen dolgozik. Mi köze van a hajának a teljesítményéhez? Ezzel megtagadják a gyerekemtől azt, hogy oktatásban részesüljön.

Mivel az iskola a hajvágást követően többször is hazaküldte a lányt, Yvonne úgy nyilatkozott a Yahoo Newsnak, hogy Lauren soha többé nem fog visszamenni az intézménybe. Ami pedig a jelenlegi frizuráját illeti, nem fogják úgy vágni, ahogy más elvárja.

Forrás:
twitter.com/itvcalendar
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.