Egyéb kategória

A narancslében hal van, az alma pedig rózsa? – 6 érdekes tény az ételekről

Már azt is nehéz volt feldolgozni, hogy a paradicsom igazából gyümölcs, de a következő pár tény még ennél is furább! Egy dolog biztos: ezek után egészen máshogy fogtok tekinteni a narancslére és még pár ételre!
vous - 2015.09.09.
A narancslében hal van, az alma pedig rózsa? – 6 érdekes tény az ételekről

A Graham-keksz csökkenti a szexuális vágyat

A Graham-keksz feltalálója, Sylvester Graham egy 19. századi miniszter volt, aki úgy gondolta, hogy a zsíros húsok gyakori fogyasztása fokozza a szexuális vágyat. Ezért megalkotta a íztelen kekszet, melynek eredeti célja a libidó megfékezése volt.

A mangó igazából szömörce

A mangó a szömörcék családjába tartozik. Mivel a szömörce, így a mangó is mérgező anyagokat tartalmazhat, néhány ember bőrét ezért irritálhatja a mangós tusfürdő vagy testápoló.

Forrás:
pixabay.com

Az alma a virágok királynője

Nem csak a rózsa, hanem a körte, a szilva, az őszibarack, az alma és a szeder is a rózsafélék családjába tartozik.

Forrás:
pixabay.com

A szerecsendió nagy mennyiségben hallucinogén

A szerecsendió myristicint, vagyis természetes tudatmódosító vegyületet tartalmaz. Azonban rendkívül nagy adaggal kéne fogyasztani belőle, hogy hatását érezzük is. Ekkora mennyiségben már egyéb mellékhatásai is vannak, mint a súlyos gyomorfájdalom, a hányás és hasmenés.

A csoki egykor valuta volt

A kakaófa (Theobroma cacao) szó szerint azt jelenti: „az istenek eledele”. Néhány évszázaddal ezelőtt Dél-Amerikában a kakaóbab olyan értékes volt, hogy fizetőeszközként használták. A feljegyzések szerint a pulyka például 100 kakaóbab volt, de egy nagy paradicsom csak egy kakaóbabot ért.

A narancslé halat tartalmaz

Forrás:
pixabay.com

A dobozos narancslék halolajat és zselatint tartalmazhatnak. Szóval inkább facsarjatok magatoknak otthon, ha nem akartok a reggeli ital mellé egy kis halat is fogyasztani.

Forrás:
pixabay.com
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.