Egyéb kategória

Le a chattel, elő az e-maillel!

2015-ben a chatprogramok körbevesznek minket. Facebook, Snapchat, Twitter vagy Whatsapp. Ha nem használjátok mindet, de ismeritek. De mi a helyzet a „legősibb chattel”, az e-maillel? Annak ellenére, hogy azonnal csipog a telónk, amikor levél érkezik, mégis különbözik valamiben a többitől.
vous - 2015.09.05.
Le a chattel, elő az e-maillel!

E-mailben nincs „Látta 18.32-kor”, válaszolni kell, mert levél. A levelekre mindig válaszoltok, ha nem, akkor elszakadt valami. Az elektronikus levélbe ritkán kerül emoji. Hosszabb gondolatok leírására szakosodott. Az „értem, ok” nem tartozik a tulajdonságai közé. E-mailt akkor írtok, ha valami fontosat szeretnétek közölni. Csippan a teló, és nem a Messenger villog, hanem valami egészen más. Megálltok és olvastok. Ugye, hogy mennyivel furcsább érzés fog el? Sokkal átgondoltabb üzenetek születnek ekkor. E-mailt nem lehet sietősen írni. Ezért is lehet máshogy ismerkedni elektronikus levélen keresztül. Míg chaten írnátok egy szmájlit, addig a levélben leírjátok, amiért mosolyogtok. Lehet, éppen azért, mert a kiszemeltetektől kaptatok levelet. Ekkor tudjátok, hogy fontosak vagytok neki, hiszen foglalkozott a levél tartalmával. Nemcsak odavetett szmájlik és sokatmondó padlizsánok jelzik azt, hogy titeket akar, hanem valódi gondolatok. Gondoljatok csak Meg Ryan és Tom Hanks híres szerelmi hálójára!

Nyomhatjátok a „Küldés” gombot!

Forrás:
Pixabay
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.