Egyéb kategória

Ennyi hajhullás miatt kell orvoshoz fordulni

Ti is éreztétek már úgy, hogy túl sok hajatok hullik ki? Nem vagytok egyedül! Sok nő nézegeti kétségbeesetten a fésűt vagy a lefolyót, de a szakértők szerint ez teljesen normális.
vous - 2015.09.03.
Ennyi hajhullás miatt kell orvoshoz fordulni

Az átlagember naponta 60–100 hajszálat veszít el – mondja Anabel Kingsley fejbőrszakértő –, de ez egyénenként változik. Attól is függ, hogy érezzük magunkat.

A haj nagyon érzékeny bármilyen stresszre a szervezetben. Ha gombóc van a torkotokban, egy nehéz hónapon vagytok túl az irodában, vagy épp fogyókúráztok, akkor a túlzott hajhullás még 10 héttel később is jelentkezhet.

Forrás:
Instagram.com/hairsandstyles

A jó hír az, hogy ha a szervezet működése helyreállt, és továbbra is vigyáztok magatokra, akkor nincs ok az aggodalomra – modta Kingsley a womenshealthmag.com-nak.

Mikor kell aggódni?

Ha a túlzott hajhullás tovább tart, mint három hónap, kérjetek tanácsot a bőrgyógyásztól. A krónikus hajhullás azt jelentheti, hogy valami nincs rendben a testetekben. A leggyakoribb oka a vas, a D-vitamin vagy a B12-vitamin hiánya. Ha azonban megfejtitek a hajhullás valódi okát, akkor a hajatok könnyedén képes visszanyerni az egykori dús, rugalmas önmagát!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.