Egyéb kategória

Ennyi hajhullás miatt kell orvoshoz fordulni

Ti is éreztétek már úgy, hogy túl sok hajatok hullik ki? Nem vagytok egyedül! Sok nő nézegeti kétségbeesetten a fésűt vagy a lefolyót, de a szakértők szerint ez teljesen normális.
vous - 2015.09.03.
Ennyi hajhullás miatt kell orvoshoz fordulni

Az átlagember naponta 60–100 hajszálat veszít el – mondja Anabel Kingsley fejbőrszakértő –, de ez egyénenként változik. Attól is függ, hogy érezzük magunkat.

A haj nagyon érzékeny bármilyen stresszre a szervezetben. Ha gombóc van a torkotokban, egy nehéz hónapon vagytok túl az irodában, vagy épp fogyókúráztok, akkor a túlzott hajhullás még 10 héttel később is jelentkezhet.

Forrás:
Instagram.com/hairsandstyles

A jó hír az, hogy ha a szervezet működése helyreállt, és továbbra is vigyáztok magatokra, akkor nincs ok az aggodalomra – modta Kingsley a womenshealthmag.com-nak.

Mikor kell aggódni?

Ha a túlzott hajhullás tovább tart, mint három hónap, kérjetek tanácsot a bőrgyógyásztól. A krónikus hajhullás azt jelentheti, hogy valami nincs rendben a testetekben. A leggyakoribb oka a vas, a D-vitamin vagy a B12-vitamin hiánya. Ha azonban megfejtitek a hajhullás valódi okát, akkor a hajatok könnyedén képes visszanyerni az egykori dús, rugalmas önmagát!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.