Egyéb kategória

Ennyi hajhullás miatt kell orvoshoz fordulni

Ti is éreztétek már úgy, hogy túl sok hajatok hullik ki? Nem vagytok egyedül! Sok nő nézegeti kétségbeesetten a fésűt vagy a lefolyót, de a szakértők szerint ez teljesen normális.
vous - 2015.09.03.
Ennyi hajhullás miatt kell orvoshoz fordulni

Az átlagember naponta 60–100 hajszálat veszít el – mondja Anabel Kingsley fejbőrszakértő –, de ez egyénenként változik. Attól is függ, hogy érezzük magunkat.

A haj nagyon érzékeny bármilyen stresszre a szervezetben. Ha gombóc van a torkotokban, egy nehéz hónapon vagytok túl az irodában, vagy épp fogyókúráztok, akkor a túlzott hajhullás még 10 héttel később is jelentkezhet.

Forrás:
Instagram.com/hairsandstyles

A jó hír az, hogy ha a szervezet működése helyreállt, és továbbra is vigyáztok magatokra, akkor nincs ok az aggodalomra – modta Kingsley a womenshealthmag.com-nak.

Mikor kell aggódni?

Ha a túlzott hajhullás tovább tart, mint három hónap, kérjetek tanácsot a bőrgyógyásztól. A krónikus hajhullás azt jelentheti, hogy valami nincs rendben a testetekben. A leggyakoribb oka a vas, a D-vitamin vagy a B12-vitamin hiánya. Ha azonban megfejtitek a hajhullás valódi okát, akkor a hajatok könnyedén képes visszanyerni az egykori dús, rugalmas önmagát!

Ajánlott cikkek