Egyéb kategória

Ilyen egy város a hajléktalanok szemével

A művészetben az a legjobb, hogy bárki bármikor bármit alkothat. A brit székhelyű Cafe Art szervezet is pont így gondolta, csak még különlegesebbé tették a dolgot. Száz fényképezőgépet adtak hajléktalanoknak Londonban, a projektnek pedig íme a lenyűgöző eredménye.
vous - 2015.08.29.
Ilyen egy város a hajléktalanok szemével

A Royal Photographic Society gyorstalpalót tartott a résztvevőknek. A téma, amiben fotózniuk kellett, a My London volt. Végül 80 fényképezőgép került vissza a Cafe Arthoz, 2500 fotóval együtt. A bírák között volt Fujifilm-munkatárs, amatőr fotósok, és a Londoni Fotó Fesztivál képviselői is jelen voltak.

Azt gondolná az ember, hogy fényképezni nem nagy dolog, csak jó pillanatban kell ellőni a képet. Ha ilyen egyszerű lenne, mindenkiből lehetne fotós. Ehhez bizony tehetség kell! A kevesebb néha több, az egyszerűség néha csodálatos. Nincs ez másképp most sem. Nézzétek csak a képeket:

A szervezet most adományokat gyűjt, hogy a legjobb képekből egy 2016-os naptárat tudjanak készíteni. Ehhez pedig az olvasók segítségét is kérik. További részleteket az adománygyűjtésről itt találtok. Még több Londonban készült képet pedig itt tudtok nézegetni!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.