Egyéb kategória

Elképesztően furcsa esküvői trend hódít

Készen álltok az esküvőre? Már csak a vendégek listája nem teljes? Nem gond, ha az a pár létező barátotok sem ér rá, béreljetek kamubarátokat!

vous - 2015.08.29.
Elképesztően furcsa esküvői trend hódít

Igen, jól hallottátok, kamubarátokat! Ez egy olyan szolgáltatás, amely a dél-koreai esküvők világában már a '90-es évek eleje óta létezik, hazánkban és a világ legtöbb részén azonban még kevéssé terjedt el. Szerencsére! Vagy nem?

Hallottatok ti is a Bérhaverok című filmről? Egy dúsgazdag, de barát ügyileg annál inkább szegény üzletember felbérel a közelgő esküvőjére jó néhány kamubarátot. Nem szeretné ugyanis, ha maga a menyasszony és a teljes családja megtudná, hogy a sokat hallott haveros sztorik és egyetemi csínytevések nem is léteznek. A férfi segítségére siet hét innen-onnan összeszedett ember, és persze jönnek az esküvő előtti hetek, amik a vőlegény részéről szintén fárasztóan telnek. Hogy miért? Mert be kell tanulnia neki és kedves barátainak is a közös fedősztorikat.

Na ugye milyen jó?

Attól függ, kinek a részéről nézzük. Azt gondolnánk, hogy a pár valamelyik tagja már a házasságkötés előtt durván át lesz verve, pedig a helyzet az, hogy nem. Van, hogy a szerelmesek együtt bérlik fel a bérhaverokat.

Sokszor a pároknak szükségük van ezekre a vendégekre, mert fenn akarják tartani a látszatot. Fontos számukra, hogy mások mit gondolnak, így kellenek nekik ezek a barátok, a menyasszonyok pedig nagyon hálásak a jelenlétemért

– nyilatkozta egy hivatásos bérhaver az NPR magazinnak. Megnyugodhatunk tehát, nem kell senkit sajnálni, hiszen úgy tűnik, ebben az üzletben mindkét fél jól jár. Hivatásos kamubarátnak lenni ugyanis jó móka lehet!

Ingyentorta, ingyenmóka!

Igen, ezek azok a dolgok, amikben tutira részesül a meghívott „vendég”, és ezek mellett, valljuk be, sok más is várható:

  • Női szemmel ez végre egy alkalom, hogy felvehessük a szekrényben porosodó estélyinket
  • Sokszor lesz esélyetek elkapni a menyasszonyi csokrot
  • Finom ételeket, tortákat ehettek, na és persze ingyen ihattok
  • Dögös – remélhetőleg – szingli pasikat találhattok egy csokorban
  • A legfontosabb: még nektek fizetnek, pedig ti csak szórakoztok!

Igen-igen, felfoghatnánk úgyis, hogy ez becsapás, ez hazugság, és az összes többi vendég át lesz verve. De ha a párnak ennyi kell ahhoz, hogy a nagy napjuk teljesen boldog legyen? 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.