Egyéb kategória

Mi mindenre jó a citrom? – Egymondatos tippek

Sárga, savanyú, mégis képes megédesíteni a mindennapjainkat.
vous - 2015.08.21.
Mi mindenre jó a citrom? – Egymondatos tippek

Ahány ház, annyi citromfelhasználási szokás. Megesszük, megisszuk, a hajunkra kenjük, és ha nem a szemünkbe dörzsöljük, nagy kárt nem tehet bennünk. Sőt! Szinte nincs olyan betegség, amelyen ne segítene a citrom. Magas C-vitamin- és alacsony kalóriatartalma miatt nagy segítségünkre lehet. Hogy tisztán lássunk citrom ügyben, összeszedtem nektek pár egymondatos tippet.

Napindító citromos víz

Jobb lesz a közérzetetek, lendületet ad a reggeleknek, és kiváló zsírégető!

Zsíros bőrre arcpakolás

Fél citrom levét keverjétek össze 3 evőkanál kefirrel, kenjétek fel az arcotokra, és 15–30 perc múlva langyos vízzel mossátok le.

Fehér fogak

A citromhéj belső, fehér része fehéríti a fogakat, ha pár alkalommal használjátok, a ti mosolyotoknál nem lesz vakítóbb. (Vigyázzatok vele, túl gyakran ne használjátok, felsértheti a fogzománcot.)

Zsíros, korpás hajra

Hajmosás után citromos vízzel öblítsétek át a hajatokat, számítsatok azonban arra, hogy kivilágosíthatja a hajszíneteket.

Citrom a szájszag ellen

Ha reggelente citromos vízzel gargarizáltok, tuti elkerül a szájszag.

Citrommal a jó illatért

A hűtőszagot felváltja a jó illat, ha citromos, teafaolajos vízzel áttörlitek a hűtőt – ezzel ráadásul fertőtlenítitek is a felületeket.

Mossatok citrommal!

Több ezer forintos fehérítők helyett használjatok citromot. Facsarjatok ki egy citromot, a levét pedig öntsétek a fehérítő helyére.

És ha nem lenne elég a citromból… Vitaly Urzhumov szürreális képei varázsoljanak el!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Elöltöltős vagy felültöltős mosógépet érdemes venni?
Otthon
Elöltöltős vagy felültöltős mosógépet érdemes venni?
vous - 2024.05.28.
Több szempontot is figyelembe kell venni, ha azt szeretnénk eldönteni, hogy elöltöltős vagy felültöltős mosógép volna ideálisabb a számunkra. Az első és legfontosabb aspektus az, hogy mekkora terület áll a mosógép rendelkezésére.