Egyéb kategória

Mi mindenre jó a citrom? – Egymondatos tippek

Sárga, savanyú, mégis képes megédesíteni a mindennapjainkat.
vous - 2015.08.21.
Mi mindenre jó a citrom? – Egymondatos tippek

Ahány ház, annyi citromfelhasználási szokás. Megesszük, megisszuk, a hajunkra kenjük, és ha nem a szemünkbe dörzsöljük, nagy kárt nem tehet bennünk. Sőt! Szinte nincs olyan betegség, amelyen ne segítene a citrom. Magas C-vitamin- és alacsony kalóriatartalma miatt nagy segítségünkre lehet. Hogy tisztán lássunk citrom ügyben, összeszedtem nektek pár egymondatos tippet.

Napindító citromos víz

Jobb lesz a közérzetetek, lendületet ad a reggeleknek, és kiváló zsírégető!

Zsíros bőrre arcpakolás

Fél citrom levét keverjétek össze 3 evőkanál kefirrel, kenjétek fel az arcotokra, és 15–30 perc múlva langyos vízzel mossátok le.

Fehér fogak

A citromhéj belső, fehér része fehéríti a fogakat, ha pár alkalommal használjátok, a ti mosolyotoknál nem lesz vakítóbb. (Vigyázzatok vele, túl gyakran ne használjátok, felsértheti a fogzománcot.)

Zsíros, korpás hajra

Hajmosás után citromos vízzel öblítsétek át a hajatokat, számítsatok azonban arra, hogy kivilágosíthatja a hajszíneteket.

Citrom a szájszag ellen

Ha reggelente citromos vízzel gargarizáltok, tuti elkerül a szájszag.

Citrommal a jó illatért

A hűtőszagot felváltja a jó illat, ha citromos, teafaolajos vízzel áttörlitek a hűtőt – ezzel ráadásul fertőtlenítitek is a felületeket.

Mossatok citrommal!

Több ezer forintos fehérítők helyett használjatok citromot. Facsarjatok ki egy citromot, a levét pedig öntsétek a fehérítő helyére.

És ha nem lenne elég a citromból… Vitaly Urzhumov szürreális képei varázsoljanak el!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

Ünnepi dekorációk a gyerekszobába
Otthon
Ünnepi dekorációk a gyerekszobába
vous - 2022.11.16.
A felnőtteknél talán csak a gyerkőcök várják jobban az ünnepi időszakot. Ilyenkor tehát nemcsak a nappalit és a konyhát érdemes karácsonyi díszbe öltöztetni, hiszen az ő szobájukban is nyugodtan helyezzünk el dekorációkat. Az advent kezdetétől tehát már bátran tehetsz be nekik színes díszeket, készíthettek közösen az ablakra valami apróságot, így már idejében elkezdődik és tovább is tart az ünnepi hangulat.