Egyéb kategória

Létezik szerelem barátság nélkül?

A szerelmetek egyben a legjobb barátotok is? Mennyire árt vagy használ egy kapcsolatnak, ha a szerelmen kívül szoros barátság is van köztetek? Sőt, egyáltalán kialakulhat szerelem köztetek anélkül, hogy barátok lennétek?
vous - 2015.08.17.
Létezik szerelem barátság nélkül?

Ha a párotokkal kapcsolatban kellene kritikát megfogalmazni, mennyire tudtok őszinték lenni? Vegyünk egy egyszerű példát: készülődtök egy étterembe, és a barátotok egy szörnyű, de szívéhez közel álló inget vesz fel, amiről már régen meg kellett volna mondanotok: “Nem, szívem, nem áll jól a narancssárga.” A bókok fontosak, építik és erősítik a kapcsolatot, de kell a kritika is. Az őszinte kritika. Ha elég erős a szerelmetek, akkor hallgatni fog rátok, és ettől függetlenül – vagy éppen ezért – még lehettek legjobb barátok.

Sokan attól tarthatnak ilyen esetben, hogy elveszik a szenvedély a két fél között. Ha ilyen helyzet állt elő, ami lássuk be, sok kapcsolatban előfordul, akkor a problémát fel kell ismerni, és meg lehet oldani. Pontosan azért, mert már olyan közel álltok egymáshoz, hogy mindent meg tudtok beszélni, az intimitás sem lehet akadály. Ez az erős szerelem biztonságot adhat, úgyhogy csajok, ha gáz van, csak beszéljetek!

Míg 200 évvel ezelőtt csupán a fajfenntartás volt a cél egy kapcsolatban, addig ma már több. Többre vágyunk egyszerű partnernél, társ kell. Ezért alakulhatnak ki szerelmek iskolai ismeretségekből, hiszen mi történik a suliban? Minden délelőtt órákat töltötök együtt, majd esetleg utána is együtt lógtok a parkban, és csak beszélgettek megállás nélkül. Így születnek a legszebb szerelmes történetek. Egy barátságból könnyen lesz szerelem, és nem véletlenül. Hiszen azért választunk társat magunk mellé, akivel le akarjuk élni az életünket, hogy legyen egy ember, akiben megbízunk, akire támaszkodhatunk, aki mindenkinél jobban megért minket és aki előtt minden rigolyánkat és őrültségünket felvállaljuk.

Úgyhogy talán az igaz kérdés, hogy barátság nélkül létezhet-e szerelem?
 

Forrás:
Pixabay
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon