Egyéb kategória

Szőke hajszínt szeretnétek? – Itt a válasz a leggyakoribb kérdésekre

Nincs olyan nő, aki ne szeretné legalább egyszer kipróbálni, hogy milyen lenne szőke hajjal, hiszen köztudott, hogy ez a szín mennyire vonzza a tekintetet, és végtelen nőiességet sugároz. Madonna egyik védjegye a szőke haja, ami bizony minden árnyalatában szuperül áll neki. De vajon nekünk is ilyen jól állna ez a szín?
vous - 2015.08.16.
Szőke hajszínt szeretnétek? – Itt a válasz a leggyakoribb kérdésekre

Madonna ’80-as évekbeli hidrogénszőke haja a fiatal, hamvas, fehér bőréhez szuperül állt. Habár a saját haja sötét, mégis, a festett, világos fürtök remekül passzoltak sötét szemöldökéhez, ami eredeti színében pompázott. Napjainkban is gyakran visszaköszön ez a kombináció, társítva valamilyen élesen vágott bob formával és frufruval. Ami azonban nem mindegy, az az, hogy milyen bőrszínhez választjátok a szőke árnyalatokat! Ha világosabb tónusú a bőrötök, bátran válasszatok hidrogénszőkét. De ha sötétebb bőrszínnel rendelkeztek, akkor egy sötétebb, természetesebb árnyalatot ajánlanék.

Forrás:
AFP/ Európai Fotóügynökség

De térjünk is a lényegre! Íme a szokásos kérdések, amik mindenki agyán átfutnak.

Hogyan készül a tökéletes hidrogénszőke Madonna-haj?

Nagyon fontos, hogy kellő odafigyeléssel bánjunk a világosítószerrel. Ha sötét a hajatok, nem szabad azonnal, egy lépésben a fehér szőkét várni, érdemes ilyenkor két kíméletesebb világosítást csinálni a kívánt szín elérése érdekében. A világosabb természetes hajszínűek viszont előnyben vannak. Nekik ugyanis gyorsabban felvilágosodik a hajuk, és hamvasabb árnyalatú is lesz. A világosítás után jöhet egy gyors hajszárítás, majd a hamvasítás, ami nagyon fontos, azért, hogy ne sárguljon be a hajatok. Erre különös figyelmet kell fordítani nyáron, amikor a nap UV sugarai könnyen sárgíthatják a festett szőke hajat. Érdemes ilyenkor akár alkalmanként hamvasító sampont is használni.

De hogyan ronthatjuk el?

Figyelembe kell venni, hogy milyen színű a hajatok a világosítás előtt. Sokszor lehet látni az utcán érdekesebbnél érdekesebb szőke hajakat, amikor az egymás utáni festések színe más és más. Ezért ha festett a hajatok – főleg, ha sötét –, akkor mindenképpen forduljatok szakemberhez, mert ez a művelet otthon balesetveszélyes. Még sajnos akkor is, ha könnyűnek látszik. Tudnotok kell, hogy a világosítószer több rosszat tehet, mint jót, ha nem a megfelelő erősséget használjuk. Ugye ti sem szeretnétek, hogy megégjen, töredezetté váljon, vagy rossz esetben letörjön a hajatok?

Na és Madonna miért váltott?

Madonnának a nőiesebb korszakában már egyre kevésbé volt világosszőke haja. A váltás a napbarnított bőrnek volt köszönhető, ami akkor jött divatba, és így az addig hidrogénszőke díva is természetesebb, kicsit sötétszőkésebb hajra váltott. Vitathatatlan, hogy ez is jól állt neki, sőt a sötét bőrszínnel még jobb is volt.

Ez a szín már könnyebben kivitelezhető: egyszerű festéssel elérhetjük a kívánt árnyalatot, de akkor lesz a legszebb az eredmény, ha olyan melírt csináltatunk, amiben több, egymáshoz nagyon hasonlító árnyalat keveredik sűrűn. Ez a megoldás nagyon esztétikus, természetes és hosszan tartó, mert később lesz csak észrevehető a lenövés.

Ezt a színt bátran lehet kombinálni hosszú, rövid, hullámos és egyenes hajjal is, mert természetessége miatt mindegyikkel nagyszerűen mutat. Ha pedig még a szemetek is kék, akkor igazi királylányok lehettek!

Plusz egy tipp:

Forrás:
AFP/ Európai Fotóügynökség

Szőke hajúak, figyelem! Készítsetek bátran fonást vagy bármilyen feltűzött frizurát, hiszen sokkal jobban mutat a világos hajon, mint a sötéten.

Forrás:
Huszka Petra

Forrás:
Huszka Petra

Forrás:
Huszka Petra
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Ilyen egy álomotthon Budapesten 2024-ben! Elindult a Dürer Park lakóépületeinek értékesítése
Otthon
Ilyen egy álomotthon Budapesten 2024-ben! Elindult a Dürer Park lakóépületeinek értékesítése
vous - 2024.07.25.
A Portfolio Property Awardson korábban „Az Év Koncepciója” díjat elnyerő Dürer Park projekt keretében elindult a lakóépületek értékesítése. A 207 lakás a Városliget közvetlen közelében kap helyet. A tervezés során a magas minőség és a jövőre is gondoló, energiahatékony épületek létrehozása volt a cél.