Egyéb kategória

Hallgassatok sok zenét, hogy egészségesebbek legyetek!

Ó, ha tudnátok, mennyire imádok zenét hallgatni! És ha tudnátok, milyen kitartóan vonyítok otthon a tükör előtt, és mennyire nem megy az éneklés! De ez olyankor egyáltalán nem érdekel, mert boldoggá tesz. És jókedvet csinál, megmosolyogtat, és csak nevetek magamon, hogy milyen béna vagyok.
vous - 2015.08.15.
Hallgassatok sok zenét, hogy egészségesebbek legyetek!

Mert amellett, hogy a zene kikapcsol, boldoggá tesz, észrevétlenül oldja a feszültséget és csökkenti a stresszt. Tudományosan bebizonyították, hogy a klasszikus zene stimulálja az emberi méltóságot, és tudósok szerint növeli az életbe vetett hitet. A romantikus zene álmodozást eredményez. Ilyenkor az agyunk jobb agyféltekéjét használjuk, és a kreativitásunkat is feljeszthetjük. Azokat a boldog dolgokat, amiket ilyenkor elképzelünk, meg is tudjuk valósítani.

A lassú és szomorú zenék csökkentik a pulzusunkat, a légzésünket, és a normális alá vihetik az életműködésünket. Ezzel szemben a gyors ritmusú számok felpörgetnek, és növelik az életfunkciók aktivitását – tettre készek leszünk. Ha a tenger hullámzását hallgatjuk, megszabadulunk a napi terhektől, a meditációs zene pedig ellazít.

Forrás:
Pixabay

Milyen hatással van a zene a szervezetünkre?

  • Csökkenti a vérnyomást

  • Csökkenti a stresszt

  • Kikapcsolja az agyunkat

  • Megnyugtat
  • Boldoggá tesz

  • Néha meg elszomorít…
  • …de attól még imádunk zenét hallgatni!

Hallgassatok minél több zenét, mert épít, fejleszt, és egyszerűen csak jó hatással lehet rátok.

Ha pedig egy szomorú szám következik a lejátszási listátokon, ne kapcsoljátok el, hallgassátok végig, és hagyjátok, hogy egy kicsit magatok alá kerüljetek. Olyan is kell néha.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Minőségi és dizájnos bútorok az otthonokba, bel- és kültérre
Otthon
Minőségi és dizájnos bútorok az otthonokba, bel- és kültérre
vous - 2024.03.28.
Otthonaink berendezése mindig egy izgalmas, ugyanakkor embert próbáló, jelentős költséggel járó feladat, amely meghatározó a stílus és a kényelem szempontjából, így körültekintést, megfontolást igényel.