Egyéb kategória

Hallgassatok sok zenét, hogy egészségesebbek legyetek!

Ó, ha tudnátok, mennyire imádok zenét hallgatni! És ha tudnátok, milyen kitartóan vonyítok otthon a tükör előtt, és mennyire nem megy az éneklés! De ez olyankor egyáltalán nem érdekel, mert boldoggá tesz. És jókedvet csinál, megmosolyogtat, és csak nevetek magamon, hogy milyen béna vagyok.
vous - 2015.08.15.
Hallgassatok sok zenét, hogy egészségesebbek legyetek!

Mert amellett, hogy a zene kikapcsol, boldoggá tesz, észrevétlenül oldja a feszültséget és csökkenti a stresszt. Tudományosan bebizonyították, hogy a klasszikus zene stimulálja az emberi méltóságot, és tudósok szerint növeli az életbe vetett hitet. A romantikus zene álmodozást eredményez. Ilyenkor az agyunk jobb agyféltekéjét használjuk, és a kreativitásunkat is feljeszthetjük. Azokat a boldog dolgokat, amiket ilyenkor elképzelünk, meg is tudjuk valósítani.

A lassú és szomorú zenék csökkentik a pulzusunkat, a légzésünket, és a normális alá vihetik az életműködésünket. Ezzel szemben a gyors ritmusú számok felpörgetnek, és növelik az életfunkciók aktivitását – tettre készek leszünk. Ha a tenger hullámzását hallgatjuk, megszabadulunk a napi terhektől, a meditációs zene pedig ellazít.

Forrás:
Pixabay

Milyen hatással van a zene a szervezetünkre?

  • Csökkenti a vérnyomást

  • Csökkenti a stresszt

  • Kikapcsolja az agyunkat

  • Megnyugtat
  • Boldoggá tesz

  • Néha meg elszomorít…
  • …de attól még imádunk zenét hallgatni!

Hallgassatok minél több zenét, mert épít, fejleszt, és egyszerűen csak jó hatással lehet rátok.

Ha pedig egy szomorú szám következik a lejátszási listátokon, ne kapcsoljátok el, hallgassátok végig, és hagyjátok, hogy egy kicsit magatok alá kerüljetek. Olyan is kell néha.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.