Egyéb kategória

Hallgassatok sok zenét, hogy egészségesebbek legyetek!

Ó, ha tudnátok, mennyire imádok zenét hallgatni! És ha tudnátok, milyen kitartóan vonyítok otthon a tükör előtt, és mennyire nem megy az éneklés! De ez olyankor egyáltalán nem érdekel, mert boldoggá tesz. És jókedvet csinál, megmosolyogtat, és csak nevetek magamon, hogy milyen béna vagyok.
vous - 2015.08.15.
Hallgassatok sok zenét, hogy egészségesebbek legyetek!

Mert amellett, hogy a zene kikapcsol, boldoggá tesz, észrevétlenül oldja a feszültséget és csökkenti a stresszt. Tudományosan bebizonyították, hogy a klasszikus zene stimulálja az emberi méltóságot, és tudósok szerint növeli az életbe vetett hitet. A romantikus zene álmodozást eredményez. Ilyenkor az agyunk jobb agyféltekéjét használjuk, és a kreativitásunkat is feljeszthetjük. Azokat a boldog dolgokat, amiket ilyenkor elképzelünk, meg is tudjuk valósítani.

A lassú és szomorú zenék csökkentik a pulzusunkat, a légzésünket, és a normális alá vihetik az életműködésünket. Ezzel szemben a gyors ritmusú számok felpörgetnek, és növelik az életfunkciók aktivitását – tettre készek leszünk. Ha a tenger hullámzását hallgatjuk, megszabadulunk a napi terhektől, a meditációs zene pedig ellazít.

Forrás:
Pixabay

Milyen hatással van a zene a szervezetünkre?

  • Csökkenti a vérnyomást

  • Csökkenti a stresszt

  • Kikapcsolja az agyunkat

  • Megnyugtat
  • Boldoggá tesz

  • Néha meg elszomorít…
  • …de attól még imádunk zenét hallgatni!

Hallgassatok minél több zenét, mert épít, fejleszt, és egyszerűen csak jó hatással lehet rátok.

Ha pedig egy szomorú szám következik a lejátszási listátokon, ne kapcsoljátok el, hallgassátok végig, és hagyjátok, hogy egy kicsit magatok alá kerüljetek. Olyan is kell néha.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
Világ
A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
vous - 2022.08.17.

Jávor Pál neve magyarok milliói számára jelent egyet a mulatással, nótázással, szórakoztatással és magas szintű színészi játékkal. Pályája csúcsán – és talán még ma is – az emberek barátként tekintettek rá, mindenki akart magának egy szeletet a “Jávor Paliból”. Azonban a filmvászonról nem igazán lehetett megismerni a magyar bulvármédia első csillagát. Elhoztunk 10+1 tényt Jávor Pálról, amit még a legelvetemültebb rajongók sem biztos, hogy ismernek.

Otthon

Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
Otthon
Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
vous - 2022.09.29.

Minden évszaknak megvannak a maga szépségei, amiért szeretjük. Az ősz is ilyen: ilyenkor leginkább az őszi színeket szoktuk kiemelni, valamint az őszi leveleket, terméseket, amik megalapozzák ennek az évszaknak a hangulatát. Sokan szeretik otthonukban is megjeleníteni az aktuális időszakot, ehhez pedig sok különböző dísztárgyat vehetünk igénybe. A díszgyertyák szintén nagyon sokat tesznek hozzá a kellemes, otthonos légkör kialakításához, az aktuális szezonnak megfelelően.