Egyéb kategória

Rejtett funkciók a Facebookon, amiket eddig nem ismertetek

Ha úgy gondoljátok, hogy az agyatokban lévő Facebook-ismeretek részt szeretnétek egy kicsit bővíteni, akkor most figyeljetek! Ezeket a trükköket még tuti nem ismeritek!
vous - 2015.08.11.
Rejtett funkciók a Facebookon, amiket eddig nem ismertetek

Minden nap a Facebookon lógunk reggeltől estig, de nem lehetünk biztosak benne, hogy tényleg minden funkcióját megismertük már. Ami azt illeti több van, amit nem tudunk róla. Hogy a tudatlanság mértékét egy kicsit csökkentsem, hoztam nektek néhányat azok közül, amiket még én sem láttam. 

Rá tudtok keresni különböző posztokra

Igen, jól olvastad. Ha mondjuk egy barátotok 2 évvel ezelőtti posztját szeretnétek visszakeresni és tudtok legalább egy kulcsszót a kiírt szövegből, akkor nincs más dolgotok, mint a keresősávba beírni a nevét és azt a bizonyos kulcsszót. Tádám, már ott is a poszt. 

Gifeket is ki tudtok rakni

VÉGRE! Ennél jobban talán semmit nem vártam, kivéve karácsonykor a Reszkessetek, betörőket! a tévében. Imádom a gifeket, annyira viccesek és szerencsére a gifmániámat ezentúl a Facebookon is kiélhetem. Bármelyik giffel teli oldalt is választjátok elég, ha kimásoljátok a linket, majd beillesztitek a sokatmondó „Mi újság veled mostanság?” részre. Apropó, „Mi újság veled mostanság?”, van olyan ember, aki valaha válaszolt is erre a kérdésre?! Szerintem sincs.

Ismerőseitek inkognítóban maradhatnak

Ha egy kicsit titokzatos személynek érzitek magatokat és nem nagyon szeretnétek megosztani semmit sem a külvilággal, de annyira semmit, hogy még az ismerőseiteket is el akarjátok rejteni, akkor ezt a funkciót nektek találták ki.

  • 1. lépés: menjetek az idővonalatokra
  • 2. lépés: Ismerősök fül
  • 3. lépés: az „Ismerősök keresése” opció mellett ott egy kis toll, vagy valami olyasmi. Kattintsatok rá!
  • 4. lépés: Adatvédelmi beállítások
  • 5. lépés: Az Ismerősök listája résznél csak állítsátok át nyilvánosról a „Csak én” lehetőségre.

Forrás:
Pixabay

A borítókép mérete

Egyszerűen idegbajt kapok attól, hogy sosem találok megfelelő méretű borítóképet. Vagy túl kicsi és nem fogadja el, vagy túl nagy és olyan részek lógnak ki a képből, amik nélkül már nem az igazi. De most végre megtaláltam a tökéletes képméretet, ami 851 pixel széles és 315 pixel magas. És most ennek örömére szerintem cserélek is egy borítóképet.

Nincsenek többé idegesítő üzenetek

Ugye nektek is van olyan ismerősötök, akivel még csak nem is találkoztatok, csak bátorkodott bejelölni titeket, ti meg épp jófej kedvetekben voltatok és visszajelöltétek? Majd öt perc múlva rádöbbentetek, hogy hiba volt. Állandóan ír, de valahogy mindig „elkerüli a figyelmeteket” az üzenet és egyik kedves barátotokra, a jobb felső sarokban található X-re kattintotok, nyilván véletlenül. Ha nem szeretnétek minden egyes alkalommal kilépegetni, akkor itt egy megoldás. Kattintsatok a chat „Beállítások” részére, ezután arra, hogy a „Chat kikapcsolása”, majd következik a „Chat kikapcsolása csak néhány ismerős számára” és már ki is választhatjátok a „nem kívánatos” személyeket. Nagyon rejtélyes!

Ti tudtok mondani olyan Facebook-funkciókat, amiket kevesen ismernek?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.