Egyéb kategória

Meg akartok valamit beszélni a párotokkal, de csak hallgat?

Szinte már remegtek az idegtől, mert annyi düh és fájdalom, sérelem van bennetek; és annyira, de annyira szeretnétek megbeszélni, feloldani, kidobni, de a pasi ebben egyszerűen nem partner. Van ilyen, és nem tudom azt mondani, hogy hibáztathatnátok őket.
vous - 2015.08.06.
Meg akartok valamit beszélni a párotokkal, de csak hallgat?

Nem mindenki jön olyan háttérrel és múlttal, hogy természetes legyen neki az, hogy face to face megbeszéljék gyorsan a problémákat. Rengeteg olyan tapasztalat lehet az emberek háta mögött, ami miatt elzárkózik az ilyen helyzetektől: félelem a rossz reakciótól; ex, aki túl sokat hisztizett feleslegesen vagy zsarolásból; olyan rossz berögződések, mint hogy a nők csak hisztiznek, nekik csak hallgatni kell.

S hogy mit lehet tenni, ha a pasi csak ül, és nem mond semmit? Van néhány tippem nektek.

Soha ne hibáztassátok

Még ha hibás, akkor sem. Fontos, hogy azzal kezdjétek, mit éreztek, és hogy miért, kérdezzétek meg, hogy ő mit gondol erről, hogyan látja ezt. Tökmindegy, hogy válaszol-e rá vagy sem. A lényeg, hogy ne feszüljön be attól, hogy hibáztatva van.

Ne. Boruljatok. Ki.

Bármennyire is kicsinálja az idegeiteket a hallgatás és a csend, a komor arc, a duzzogás, bármennyire is kiborulnátok, ne boruljatok ki. Egész egyszerűen azért, mert nektek kell észnél lenni, logikusan, érettebben gondolkozni. Ez van, ez most az a pont, mikor nálatok van a gyeplő, és nektek kell megoldást találnotok, mert neki nem megy.

Váltogassátok a taktikákat

Legyetek megértőek, kedvesek, hisztizzetek, sírjatok, adjatok ultimátumot, érveljetek kőkemény logikával, próbáljátok meg levélben, mert akkor egymaga is elolvashatja és átgondolhatja, végső esetben ordítsatok. Valamelyikre csak lesz valamilyen reakciója, valamelyik csak megadja azt a lökést neki, amelyikre szüksége van.

Viccelődjetek

Mikor már érzitek, hogy tényleg nem bírja a feszült helyzetet, a vallatást, puhítást, akkor érjetek hozzá, lazítsátok meg az izmait, kedveskedjetek, bolondozzatok, váltsatok témát. Ettől kicsit megenyhül. Éreztessétek, hogy egyáltalán nem haragudtok azért, mert ez neki most nem megy. Még.

Kérjetek bocsánatot

Azért, mert kínozzátok. Akárhogy is vesszük, neki is kínzás ez, mert egy olyan dolgot akartok megértetni és tanítani vele, ami nem tartozott eddig az életéhez, ami neki nehéz, görcsös dolog.

Legyetek türelmesek

Egy ilyen blokk szétcincálása nem kétperces folyamat. Eltarthat hónapokig, évekig is. De ha egyéb gond nincs a kapcsolatotokban, akkor megéri, nem?

Borítókép forrása: Pixabay

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon