Egyéb kategória

Ezért imádják ennyire a külföldiek Budapestet

Elérkeztünk a nyár utolsó hónapjához, így nem csoda, hogy megrohamozták a külföldiek a magyar fővárost. Az már más kérdés, hogy miért jönnek ide. Mi vonzza őket? Megpróbáltam megtalálni a választ. 
vous - 2015.08.05.
Ezért imádják ennyire a külföldiek Budapestet

A napokban szöget ütött egy kérdés a fejemben: miért is szeretik a külföldiek a mi kis fővárosunkat. El is gondolkodtam rajta, hogy ha nem Magyarországon élnék, akkor mi miatt utaznék mégis ide nyaralni. Valljuk be, mi, magyarok hajlamosak vagyunk arra, hogy nem éppen pozitív jelzőkkel illessük Budapestet – fogjuk a magyar mentalitásra –, ezzel szemben a turisták imádják. Akármerre mentek a városban, főleg nyáron, mindenhol vidáman barangoló külföldiekbe botlotok. Bámészkodnak, nézelődnek, sőt némelyik még beszélgetni is odajön, micsoda bátorság! Ha magamból indulok ki, én biztosan nem mennék oda senkihez, sajnos ehhez túl nyuszi vagyok. 
Most viszont utánajártam és hoztam is nektek néhány dolgot, ami miatt a külföldiek rajonganak Budapestért!

Romkocsmák

Lehet, kicsit túlzás, hogy pont a romkocsmákkal kezdem – semmi mögöttes tartalom –, de ez az egyik dolog, ami a legjobban érdekli a külföldről ide látogatókat. Miért? Olcsó. Bár a mostani árak nekünk még mindig rettenetesen magasnak számítanak, de nekik szinte aprópénz. Arról ne is beszéljünk, hogy milyen hangulatosak a helyek, ezért már megéri beülni, mondjuk egy limonádéra…

Ételek és italok

Na, jó, azért mi is szeretjük a hagyományos magyar ételeket, de nem annyira, mint ők. Ha mondjuk megkérdeztek egy külföldit, hogy mi az, ami először eszébe jut Magyarországról vagy Budapestről, akkor tuti első válaszként kapjátok a „gulást” (ahogy ők mondják) vagy a lángost. A borokat pedig még ennél is jobban szeretik. Tény, hogy a fröccs mindent visz.

Látványosságok

A budai vár, a Parlament és még sok más nevezetesség, amik más európai városokkal ellentétben ingyenesen látogathatók, ez pedig éppen elég indok arra, hogy ide jöjjenek. Bármit egy szelfiért a Hősök terén. A Dunáról és a hidakról nem is beszélve, amiktől szintén el vannak ájulva. Mi már annyira hozzászoktunk a látványhoz, hogy a villamoson utazva szinte fel sem tűnik, mennyire szép. Pedig érdemes néha az orrunknál tovább is nézni.

Forrás:
Pixabay

Egy amerikai hölgy véleménye a mi kis városunkról

Az ételek és az italok elképesztőek voltak, a Dunáról és más látványosságokról pedig ne is beszéljünk. Gyönyörű!

Melengetik a szívemet ezek a kommentek

Minden közlekedési eszköz könnyen elérhető. A nagy piacok meg az éttermek pedig csodálatosak!

Egy spanyol hölgy szerint

Budapest az egyik legbiztonságosabb város Európában, úgyhogy egyáltalán nem kell paranoiásnak lenni. Megéri ellátogatni ide!

Ajánlott cikkek