Egyéb kategória

Utáljátok az esernyőt? Van helyette más!

Nem tudom megfelelő szépirodalmi szintű szóval körülírni, hogy mennyire rühellem az esernyőt. Persze, értem én, arra jó, amire ki van találva, de kevés olyan tárgyat tudok felsorolni, ami ennyi bosszúságot okoz, mint a saját esernyőm.
vous - 2015.07.30.
Utáljátok az esernyőt? Van helyette más!

Pedig van nekem is egy cuki, nem összehajthatós, gyönyörű áttetsző anyagú királykék esernyőm. Vagyis hát volt. Ugye, ez az egyik problémám velük: az esernyők mindig elvesznek. Mert eszedbe jut, ha esik az eső, de ha napközben kisüt a nap, akkor kész, ennyi volt, ha leraktad valahová, az ott is marad. 

Ez csak egy a sok közül az esernyő bűnlajstromából, mert van még ám:

  • kifordul
  • beakad mindenhová: másik esernyőbe, kerítésbe, hosszú hajba, emberbe
  • megvéd az esőtől, de ha nem manőverezek ügyesen, akkor vizesebb leszek tőle, mintha nélküle indultam volna el otthonról
  • HOVÁ TEGYELEK? – örök kérdés BKV-n, munkahelyen, otthon
  • félkezű leszek tőle

 

Megoldás persze van, tudtok mást is használni helyette. Én például kalappárti vagyok, dögös, feldobja a szettem és véd az eső ellen, amennyire kell. Nagy zuhéban meg már úgyis mindegy.

Az esőkabát is praktikus megoldás, ráadásul ma már szinte kabátnak tűnő darabok is vannak, és a dizájn is elég sokoldalú, bár én még várom, hogy sokkal egyedibb verziók is szülessenek. 

Ott van még végszükség esetén a fej fölé tartott nejlonszatyor, de rábukkantam az Air Umbrellára, a levegő-esernyőre is, aminek a lényege, hogy úgy fújja ki magából a levegőt, hogy az fölöttünk védőréteget képez, eltaszítva a vízcseppeket. Egyelőre kétféle méret van belőle, egy kisebb a nőknek, nagyobb a férfiaknak. Az előbbi 15, az utóbbi fél órán át képes működni, szóval van némi szépséghibája az ötletnek, plusz azt a logikát sem értem, hogy a női verzió kevesebb ideig bírja; nem tudok róla, hogy mi kevesebbet mászkálnánk a pasiknál.

Ti mihez nyúltok, ha esik az eső?

Borítókép forrása: Pixabay

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

5 gyönyörű vitorlázásra alkalmas hely
Világ
5 gyönyörű vitorlázásra alkalmas hely
vous - 2022.12.07.
Mostanában egyre inkább terjed a vitorlázás iránti érdeklődés a Balatonon. Sokan szeretnék kipróbálni, de ehhez nincs meg a megfelelő képesítésük ezért számukra a vitorlás bérlése lenne a megoldás. Ehhez azonban manapság már kapitányt is lehet bérelni így már megoldható a kirándulás. Arra is van lehetősége a vitorlázást kipróbálni akaróknak, hogy csak egy rövidebb két órás vitorlás bérlést próbáljanak ki, így kiderülhet valóban tetszik-e ez a sport. Természetesen van olyan lehetőség is, hogy egész napos 8 órás hajó és kapitány bérlést vegyen igénybe, sőt még a hajót is kiválaszthatják.

Otthon