Otthon

Szépítő százfűléfőzet VOUS módra

Néha jó magunkat mesékbe képzelni, ahol csettintésre megtörténnek a csodák. A valóságban ez egy kicsit hosszabb folyamat, de csak egy-két pillanattal. A legnagyobb csoda az, ha végre szépnek látjuk magunkat, ennek okán a világot is. Főzzetek velünk csodaitalt, és találjátok meg szépségeteket!

vous - 2015.07.28.
Szépítő százfűléfőzet VOUS módra

Kezdjétek belülről!

Csodák szerintem vannak, és főleg akkor történnek, ha magunkban megtaláljuk őket. Ha belül felfedezed, kívül is észreveheted. Vagytok páran, akik naponta több száz lekicsinylő mondattal közelítetek magatok felé, vagy minden tükörbe nézéskor azt állapítjátok meg, hogy „még mindig nem értem el az álomalakomat”? Sziasztok, egy közös már van bennünk. 

Ezt viszont sürgősen abba KELL hagynotok, mert ez rombolás.

 Építeni, épülni jöttünk ide a földre, és ezt csak úgy lehet, ha végre megszeretjük magunkat. 

Dobd fel a vizedet!

Mivel a szépség belülről indul, én pedig hiszek az ételek, ízek, fűszerek gyógyító erejében, szeretem ezeket alkalmazni a cél érdekében. A szépséghez igencsak hozzájárul a megfelelő mennyiségű víz elfogyasztása, ami átmossa szervezetünket, sejtjeinket tisztán tartja, és agyunkat is táplálja. Hogy ne legyen unalmas az átlátszó, semmi ízű víz, és hogy felhasználjuk a természet adta ajándékokat, ezért kitaláltunk egy főzetet, amivel pikkpakk formába lendülhettek. Az illatok segítenek a stressz kezelésében, jókedvre, frissességre derítenek, és egy kicsit ki is kapcsolnak – leginkább a külvilág zajától. 

Főzd magad szépre!

A hozzávalók:

  • 1 marék friss bazsalikom
  • 1 marék friss menta
  • 1 marék friss citromfű
  • Egy savanyú alma cikkekre vágva
  • Ujjnyi gyömbér hámozva, szeletelve
  • Citrom
  • Aszalt vörös áfonya 

Forrás:
Faluhelyi Fanni

Az összes hozzávalót tegyétek egy lábasba, engedjétek fel vízzel, és forrás után főzzétek tíz percig. A lángot le lehet zárni, és hagyjátok hűlni – hűlés közben is engedik aromájukat az alapanyagok. 

A gyömbér javítja a memóriát. A zöldfűszerek elsősorban a frissességünket szolgálják, a citromfű a legérdekesebb, ami emellett nyugtatólag is hat. Mindhárom javítja az emésztést, görcsoldóak, a gyomor működését segítik.

Az almáról mindenki tudja, hogy az orvost távol tartja, és ez esetben azért is fontos, mert ízesíti az italt. A vörös áfonya gazdag antioxidánsokban, amikről ha nem is tudjátok pontosan, mik, de a nőknek minél több kell belőlük a szervezetükbe, mert az örök fiatalság elixírjei. Az aszalt vörös áfonya kicsit megédesíti az italt, végül a citrom pikánssá teszi, továbbá C-vitamin-tartalmával a szervezet erejét növeli, íze jól csillapítja szomjúságot. 

Amint kihűlt, szűrjétek le, és tegyétek palackba, vihetitek is magatokkal a hosszú munkanapra. 

Ajánlott cikkek