Lélek

POPPY naplója – Sosem volt még ekkora a távolság közöttünk

Immáron egy hete nyaralunk a Nyírségben, és az én egykoron tiszta, hófehér hasú kiscicám mostanra egy nagy, szürke szőrgombóccá változott, akit csak akkor látok, amikor méltóztatik előjönni. Jól elvan. Túl jól.
vous - 2015.07.26.
POPPY naplója – Sosem volt még ekkora a távolság közöttünk

Hozzászoktam, hogy az iciripiciri lakásomban folyton látjuk egymást, ott nincs olyan, hogy haragban vagyunk, ezért egyikünk elvonul duzzogni. Itt viszont óriási a lakás, és van egy hatalmas padlás is, ami egyértelműen a kedvenc helye lett. 
Érkezéskor minden új volt számára, a legtöbb apró zajra összerezzent, és behúzott farokkal rohant az ágy alá. Aztán eltelt pár nap, és szépen megszokta az itteni életet, felfedezte a házat magának. Meglestem egyszer, hogy mit csinálhat a padláson; elmondom: hempereg a porban, és a pókhálókat szedegeti össze a bajszával. Hogy macskaszemmel mi ebben a tuti, azt nem értem még, de szemmel láthatóan óriási élvezet számára ez a lazaság. 

A lakásban tehát már jól navigált, amikor úgy döntöttem, hogy szintet lépünk, és kiengedtem. Pár lépés után visszavonulót fújt, majd ezt ismételgette még pár napig. Egészen addig, amíg meg nem iramodott egy szép napon, és egészen eltávolodott a háztól, jó öt méterre is! Ez rekord a mi életünket nézve, sosem volt még ekkora a távolság közöttünk. Meg is ijedtem. Lelki szemeim előtt lebegett A és B opció.

A: Megijed valamitől, és úgy elrohan, hogy sosem talál haza többé (A variáció: egyenesen a szomszéd kutya felé fut, aki elkapja.).

B: Rájön, mennyivel murisabb a kinti élet, és magától hagy el.

Egyik sem tetszett túlzottan, ezért elkaptam, és azóta nem engedtem ki. Arra gondolok, hogy okosabb, ha nem tapasztalja meg, milyen jó a valós élet. Így nem lesz szomorú, amikor indulni kell haza, vissza a pici lakásba, a valóságon túlra.
Akaratlanul is azon gondolkozom, hogy mi lett volna vele, ha itt hagyom. Talán nem lenne ilyen szép nagy, valószínűleg már lennének kölykei, de mégis: szabad volna. Nagy dilemma ez számomra. 

Végeredményben ki tett jót kivel? Poppy velem biztosan, de én is vele?

Amikor már épp nagyon belemerülnék az idegőrlésbe, megjelenik Poppy, beledörgölőzik a lábamba, a nyakamba vagy a hajamba, nyávog egy kicsit, majd az ölembe telepszik, és várja, hogy simogassam. Akkor látom rajta, hogy neki én vagyok a világ. Csak én. Azért jó minden, mert én is ott vagyok.

Pókhálót meg, ugyan, az én lakásomban is biztosan találunk majd. 😉

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!