Lélek

POPPY naplója – Sosem volt még ekkora a távolság közöttünk

Immáron egy hete nyaralunk a Nyírségben, és az én egykoron tiszta, hófehér hasú kiscicám mostanra egy nagy, szürke szőrgombóccá változott, akit csak akkor látok, amikor méltóztatik előjönni. Jól elvan. Túl jól.
vous - 2015.07.26.
POPPY naplója – Sosem volt még ekkora a távolság közöttünk

Hozzászoktam, hogy az iciripiciri lakásomban folyton látjuk egymást, ott nincs olyan, hogy haragban vagyunk, ezért egyikünk elvonul duzzogni. Itt viszont óriási a lakás, és van egy hatalmas padlás is, ami egyértelműen a kedvenc helye lett. 
Érkezéskor minden új volt számára, a legtöbb apró zajra összerezzent, és behúzott farokkal rohant az ágy alá. Aztán eltelt pár nap, és szépen megszokta az itteni életet, felfedezte a házat magának. Meglestem egyszer, hogy mit csinálhat a padláson; elmondom: hempereg a porban, és a pókhálókat szedegeti össze a bajszával. Hogy macskaszemmel mi ebben a tuti, azt nem értem még, de szemmel láthatóan óriási élvezet számára ez a lazaság. 

A lakásban tehát már jól navigált, amikor úgy döntöttem, hogy szintet lépünk, és kiengedtem. Pár lépés után visszavonulót fújt, majd ezt ismételgette még pár napig. Egészen addig, amíg meg nem iramodott egy szép napon, és egészen eltávolodott a háztól, jó öt méterre is! Ez rekord a mi életünket nézve, sosem volt még ekkora a távolság közöttünk. Meg is ijedtem. Lelki szemeim előtt lebegett A és B opció.

A: Megijed valamitől, és úgy elrohan, hogy sosem talál haza többé (A variáció: egyenesen a szomszéd kutya felé fut, aki elkapja.).

B: Rájön, mennyivel murisabb a kinti élet, és magától hagy el.

Egyik sem tetszett túlzottan, ezért elkaptam, és azóta nem engedtem ki. Arra gondolok, hogy okosabb, ha nem tapasztalja meg, milyen jó a valós élet. Így nem lesz szomorú, amikor indulni kell haza, vissza a pici lakásba, a valóságon túlra.
Akaratlanul is azon gondolkozom, hogy mi lett volna vele, ha itt hagyom. Talán nem lenne ilyen szép nagy, valószínűleg már lennének kölykei, de mégis: szabad volna. Nagy dilemma ez számomra. 

Végeredményben ki tett jót kivel? Poppy velem biztosan, de én is vele?

Amikor már épp nagyon belemerülnék az idegőrlésbe, megjelenik Poppy, beledörgölőzik a lábamba, a nyakamba vagy a hajamba, nyávog egy kicsit, majd az ölembe telepszik, és várja, hogy simogassam. Akkor látom rajta, hogy neki én vagyok a világ. Csak én. Azért jó minden, mert én is ott vagyok.

Pókhálót meg, ugyan, az én lakásomban is biztosan találunk majd. 😉

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.