Test

16 éves magyar lány aranyért hajt a rúdfitnesz-vb-n Londonban

Elsőre talán nem tűnik nehéz sportnak, mert mi, külső szemlélők csak annyit látunk belőle, hogy egy csodaszép lány tekereg a rúdon. Pedig ennél kicsit többről van szó! Pétervári Jázmin jelenleg épp a londoni világbajnokságon van, ahol akár aranyérmet is szerezhet.
vous - 2015.07.25.
16 éves magyar lány aranyért hajt a rúdfitnesz-vb-n Londonban

Idén magyar junior bajnok lett a 16 éves Pétervári Jázmin rúdfitneszben, de itt még nincs vége. A lány a hétvégén már Londonban van a világbajnokságon, ahol a legjobbakkal és legtehetségesebbekkel fog versenyezni.A rúdfitnesz igenis kemény sport!


A sportolók saját testsúlyukkal dolgoznak, és néhány hónap alatt teljesen átformálják a testüket. A versenyeken az erotikus mozdulatok tiltottak, és még büntetik is. Ahhoz, hogy az edzéseken és az általában négyperces produkciót bemutató versenyeken a rúdon tudjanak maradni, folyékony magnéziával kenik be a kezüket. Összesen négy testrészükkel, tenyerükkel, talpukkal, térdük és könyökük hajlataival tartják magukat.
Pétervári Jázmin azt mondja, ez nem rúdtánc, hanem annak szertornaváltozata.

Jázminnak mi is nagyon szurkolunk a vb-n, hiszen egy igazi tehetségről van szó. De nézzétek meg ti is Jázmin Instagram-profilját, és győződjetek meg róla, mennyire ügyes!
Hogy mit tanulhatunk tőle mi? Megmutatjuk!

A rúdfitnesz nem egyszerű sport

Az aranytetoválás szinte mindenhol jól mutat

A fesztiválozás nyáron nekünk is kötelező

Ajánlott cikkek