Trend

Az üde smink titka ugyanaz, mint a vadítóé: egyetlen gyönyörű szín

Nagyon szeretem használni a rózsaszínt. Persze óvatosan kell bánni vele, mert ha túlzásokba estek, a végén úgy néztek ki, mint egy robbantott cukorka. Ha viszont okosan használjátok, akkor frissíthet, üdíthet vagy éppen vadítóvá tehet. Így csináljátok!

vous - 2015.07.24.
Az üde smink titka ugyanaz, mint a vadítóé: egyetlen gyönyörű szín

A kevesebb több elv a rózsaszín használatára is érvényes.

Ügyeljetek az egyensúlyra! Ha például egy vibráló rózsaszínt választotok szemhéjpúdernek, mert épp olyan kedvetek van, akkor az orcákon és az ajkakon visszafogottabb, természetesebb rózsaszínt használjatok.

Nóri sminkjénél szerettem volna megmutatni, milyen lágyan, természetesen lehet felhasználni a rózsaszínt. Ha jól megfigyelitek, ez egy monokróm smink lett, ami azt jelenti, hogy egy színnek az árnyalatait használtam az egész arcon, nevezetesen a rózsaszínt.

Forrás:
VOUS

Így csináltam:

  • A szemekkel kezdtem: púderrózsaszínnel az egész mozgó szemhéjat beborítottam egy lapos ecset segítségével
  • A mélyítővonalba hozzá passzoló fényes barnát választottam 
  • A szemöldökcsontokat matt, bőrszínű rózsaszínnel emeltem ki. Ez igazi jolly joker, ha a szemöldök és a szemsmink kiemeléséről van szó
  • Tipp: Mivel még egy darabig jó meleg lesz, mindenképpen használjatok valamilyen szemhéjalapot a kánikulában! Lehet ez akár folyékony alapozó vagy korrektor (csak ne púderesen száradót válasszatok)
  • Ha elkezditek kialakítani a szemeket porok segítségével, akkor lapos ecsettel nyomkodjátok bele az alapba. Amikor azt gondoljátok, hogy elég, akkor még 1-2 réteget vigyetek fel! Így elkerülhető lesz, hogy a nagy meleg miatt a szemhéjráncba beüljön a gondosan elkészített smink
  • Vékony alapozás és árnyékolás-kiemelés után egy matt üde rózsaszínt választottam arcpírnak. Akkor a legtermészetesebb, ha csak az almácskákra visszük fel, nagy, puha, laza ecsettel
  • Az ajkakon is – bár már nem fog meglepetést okozni – rózsaszínt használtam. Egy kicsit mélyebb, de még mindig természetes tónust vittem fel
  • Tipp: Amikor durva füstös szemeket készítek, akkor a mélyítővonal tetejére, ott, ahol véget ér a durva füst, be szoktam csempészni egy puha fényes rózsaszínt. Csak óvatosan egy laza ecsettel, és tényleg csak a tetejére! De tényleg!

Ezzel a technikával kicsit tompítok az erején, a karakterességén, és egy kicsit vissza is fogom.

Próbáljátok ki, mert mi, lányok szeretjük a rózsaszínt, ugye?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Hasznos kiegészítők a porszívódhoz
Otthon
Hasznos kiegészítők a porszívódhoz
vous - 2023.05.22.
Vettél egy porszívót és szeretnéd a maximumot kihozni belőle? Ezesetben lehet, hogy szükséges lesz pár kiegészítőre, amit a csomagolás nem tartalmazott. Az alábbiakban felsorolunk néhány fontos porszívó tartozékot, amelyek segítenek a hatékony és alapos takarításban: