Lélek

Szakíts, ha bírsz!

A kapcsolatotokat a kiábrándultság jellemzi? Az izgalom már rég elmúlt? Vagyis nincs már élvezet? Stresszes, fájdalmas? Úgy érzitek, a dolgok már sosem fognak megváltozni? Azon a ponton vagytok, hogy úgy gondoljátok: ez egyszerűen nem mehet így tovább? Ha ez rátok is igaz, akkor itt egy kis segítség!
vous - 2015.07.18.
Szakíts, ha bírsz!

Tegyétek fel magatoknak a kérdést: El kéne hagynom őt? Vége a szerelemnek?
Hogy mi az én válaszom? Nem! Legalábbis MÉG nem.

Mikor a legintenzívebben érzitek a bizonytalanságot és a fájdalmat, az nem a legalkalmasabb  idő arra, hogy komoly döntéseket hozzatok. Ne hagyjátok, hogy a harag és a fájdalom beszéljen belőletek. 

Lassíts és aludj rá egyet!

Amikor késztetést éreztek arra, hogy gyorsan reagáljatok, mert valami fáj, pihenjetek rá egy kicsit! Így lesz egy kis időtök arra, hogy felismerjétek és megértsétek a problémát. Nyugodjatok meg, gondoljátok át, mi az, amit tényleg szeretnétek. Lehet, hogy csak abban a pillanatban érzitek úgy, hogy mindennek vége, de lehet, hogy utána megbánjátok, hogy elhamarkodottan döntöttetek.

Ismerd meg önmagad!

Ne kérjetek tanácsot a barátoktól és a családotoktól! Ha kéretlenül adják, semmiképp ne hallgassatok rájuk! Gyakran előfordul, hogy azok, akik a legjobban szeretnek titeket, nem tudnak objektíven tekinteni a helyzetre, mert csak a ti szemszögetekből látják a dolgokat. Keressetek inkább egy kívülállót, egy mentort. Ez lehet egy terapeuta vagy egy tanácsadó, a  lényeg, hogy ne legyen elfogult. Beszéljetek neki a dilemmátokról. Néha többet tanulhatunk egy hozzáértő embertől, aki a kimondott szavainkat ”visszajuttatja” hozzánk. Mikor ezeket visszahalljuk, az meglepő lehet, de ilyen az, mikor elkezdjük látni, hogy kik vagyunk, hol vagyunk, és mire van szükségünk a továbbiakban.

Így szakíts, ha nincs más megoldás!

Ha úgy döntötök, hogy véget vettek a kapcsolatotoknak, szembe kell néznetek azzal, hogy ez nagyon rossz érzés lesz. 

Végig kell csinálnotok a lehető legbátrabb módon, szemtől szembe, ami nem lesz könnyű. Amikor a kapcsolatotokról beszéltek, magyarázzátok el világosan a partnereteknek, hogy mi a probléma. Ne adjatok neki okot arra, hogy bizakodjon. Ne mondjátok, hogy „ebben a pillanatban úgy érzem”, vagy hogy „talán ez idővel változni fog”.

A vége azt jelenti: vége

Utána pedig adjatok magatoknak időt, de ne nézzetek vissza! Ne kínozzátok egymást hosszú búcsúzkodással és hamis üzenetekkel. Ne hívjátok, ne írjatok neki, és ne találgassátok, hogy van-e valakije. Ha van, akkor az lesz a baj, mert rosszul esik nektek, ha nincs, akkor pedig bűntudatotok lesz, hogy miattatok van egyedül. Felejtsétek el a múltat és kezdjétek el újjáépíteni az életeteket! Ismerkedjetek meg új emberekkel, helyekkel és dolgokkal. Adjatok magatoknak esélyt, hogy újra önmagatok lehessetek! Elvégre azért döntöttetek a szakítás mellett, hogy könnyebb legyen az életetek, ne pedig nehezebb.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!