Lélek

Így aláznak meg a kommentelők az interneten
, ha nem vagy tökéletes

Ki mondja, hogy egy lány nem lehet szép smink nélkül? És ki mondja, hogy bárki is tehet arról, ha nem makulátlan a bőre? És ki meri azt mondani másra, hogy gusztustalan, csak azért, mert pattanásos?
vous - 2015.07.14.
Így aláznak meg a kommentelők az interneten
, ha nem vagy tökéletes

Imádom a szép sminkeket. Állandóan a YouTube-on lógok és próbálom ellesni a sminkes videókat készítő lányok tippjeit, próbálom utánozni őket több-kevesebb sikerrel. Inkább kevesebbel. Hónapokkal ezelőtt akadtam rá egy videóra, amit egy pattanásos, bőrproblémákkal küzdő lány rakott fel magáról, ahogy alapozóval tünteti el a szépséghibáit. Megdöbbentem. Nem a videón, hanem a kommenteken. Az emberek nagyon gonoszak tudnak lenni azokkal, akik nem tökéletesek. Mintha létezne egyáltalán tökéletes nő… Mintha bárkinek is kötelessége lenne, hogy tökéletes legyen.

Egy lány nemrég felrakott magáról egy videót, amiben kisminkeli magát. A három percben a legrondább és legundorítóbb kommenteket foglalta össze. Amikor ki van sminkelve, szépeket írnak róla. Aztán elkezdik szidni, mert túl sok festék van rajta és ez amúgy sem szépíti meg. A videó végén pedig, mikor a lány lemossa magáról a sminket, jönnek a gúnyolódó hozzászólások. Hogy ronda, nem szép, gusztustalan, borzalmas és szörnyű.

Ez a lány mindenhogy szép. Sminkkel, smink nélkül, mindenhogy. Nekem is voltak, vannak és lesznek pattanásaim. És? Régen nagyon zavart. Ma már nem annyira. Rengeteg idő kellett, hogy rájöjjek, nem ez határoz meg. Tudom, hogy semmi nem tart örökké. El fognak múlni. Ennyi szépséghibája mindenkinek lehet, hiszen a hibáinkkal együtt leszünk tökéletesek.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
Világ
A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
vous - 2022.08.17.

Jávor Pál neve magyarok milliói számára jelent egyet a mulatással, nótázással, szórakoztatással és magas szintű színészi játékkal. Pályája csúcsán – és talán még ma is – az emberek barátként tekintettek rá, mindenki akart magának egy szeletet a “Jávor Paliból”. Azonban a filmvászonról nem igazán lehetett megismerni a magyar bulvármédia első csillagát. Elhoztunk 10+1 tényt Jávor Pálról, amit még a legelvetemültebb rajongók sem biztos, hogy ismernek.

Otthon

Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
Otthon
Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
vous - 2022.09.29.

Minden évszaknak megvannak a maga szépségei, amiért szeretjük. Az ősz is ilyen: ilyenkor leginkább az őszi színeket szoktuk kiemelni, valamint az őszi leveleket, terméseket, amik megalapozzák ennek az évszaknak a hangulatát. Sokan szeretik otthonukban is megjeleníteni az aktuális időszakot, ehhez pedig sok különböző dísztárgyat vehetünk igénybe. A díszgyertyák szintén nagyon sokat tesznek hozzá a kellemes, otthonos légkör kialakításához, az aktuális szezonnak megfelelően.