Lélek

Így aláznak meg a kommentelők az interneten
, ha nem vagy tökéletes

Ki mondja, hogy egy lány nem lehet szép smink nélkül? És ki mondja, hogy bárki is tehet arról, ha nem makulátlan a bőre? És ki meri azt mondani másra, hogy gusztustalan, csak azért, mert pattanásos?
vous - 2015.07.14.
Így aláznak meg a kommentelők az interneten
, ha nem vagy tökéletes

Imádom a szép sminkeket. Állandóan a YouTube-on lógok és próbálom ellesni a sminkes videókat készítő lányok tippjeit, próbálom utánozni őket több-kevesebb sikerrel. Inkább kevesebbel. Hónapokkal ezelőtt akadtam rá egy videóra, amit egy pattanásos, bőrproblémákkal küzdő lány rakott fel magáról, ahogy alapozóval tünteti el a szépséghibáit. Megdöbbentem. Nem a videón, hanem a kommenteken. Az emberek nagyon gonoszak tudnak lenni azokkal, akik nem tökéletesek. Mintha létezne egyáltalán tökéletes nő… Mintha bárkinek is kötelessége lenne, hogy tökéletes legyen.

Egy lány nemrég felrakott magáról egy videót, amiben kisminkeli magát. A három percben a legrondább és legundorítóbb kommenteket foglalta össze. Amikor ki van sminkelve, szépeket írnak róla. Aztán elkezdik szidni, mert túl sok festék van rajta és ez amúgy sem szépíti meg. A videó végén pedig, mikor a lány lemossa magáról a sminket, jönnek a gúnyolódó hozzászólások. Hogy ronda, nem szép, gusztustalan, borzalmas és szörnyű.

Ez a lány mindenhogy szép. Sminkkel, smink nélkül, mindenhogy. Nekem is voltak, vannak és lesznek pattanásaim. És? Régen nagyon zavart. Ma már nem annyira. Rengeteg idő kellett, hogy rájöjjek, nem ez határoz meg. Tudom, hogy semmi nem tart örökké. El fognak múlni. Ennyi szépséghibája mindenkinek lehet, hiszen a hibáinkkal együtt leszünk tökéletesek.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon