Lélek

Gondoltátok volna? A bútoraitok is hatással vannak a párkapcsolatotokra

Nézzetek körbe a lakásotokban és kezdjétek el felmérni, mennyire stabilak a bútorok körülötettek. Egy pszichológiai kutatás ugyanis kimutatta, minél erősebbek a bútoraitok, annál biztosabb a párkapcsolatotok is.
vous - 2015.07.13.
Gondoltátok volna? A bútoraitok is hatással vannak a párkapcsolatotokra

Nem is értem, hogy történhetett, hogy 2015-ig kellett várni arra, mire végre a kutatóknak eszébe jutott, hogy felmérjék, milyen viszony van a bútorok és a párkapcsolatok között. Érdekes módon kiderült, sokkal jobban hat ránk a tárgyi környezet, mint hittük volna. Egy pszichológusokból álló csapat több száz, komoly kapcsolatban élő egyetemistával készített felmérést, és kiderült, minél labilisabbak a bútoraink, annál bizonytalanabb a kapcsolatunk is. 

Egy kísérletben a kutatók a fél társaságnak olyan székeket adtak, amelyek ingadoztak, a többiek pedig erős ülőhelyet kaptak. Az eredmény azonnali volt. Akik a bizonytalan széken foglaltak helyet, arról számoltak be, hogy a párkapcsolatuk sem áll biztos lábakon. Ráadásul mikor a teszt végén arra kérték őket, hogy írjanak levelet szerelmüknek, akkor sokkal kevésbé voltak kedvesek, mint azok a társaik, akik a jó székekben ültek. Utóbbiak egyébként, mikor arról kérdezték őket, mennyire boldogok a párjukkal, sokkal pozitívabb válaszokat adtak, mint az imbolygó székeken ülők.

Persze ez nem azt jelenti, hogy ha leültök egy rossz székre, akkor azonnal tönkremegy a párkapcsolatotok, de bizonyítja, hogy a bútoraink állapota igenis befolyásolja a biztonságérzetünket. Úgyhogy nem árt, ha lecsekkoljátok otthon, milyen stabilan állnak a székek és asztalok, és ha már régóta halasztjátok egy csavar meghúzását, akkor itt az idő!

A feng shuiról pedig majd egy következő alkalommal beszélünk.

Ajánlott cikkek