Test

4 étel, amelyről nem tudtátok, hogy grillezve is isteniek

Egy nyári estén nincs jobb program, mint egy laza kerti parti a barátokkal! De mi legyen a menü? Most mutatok nektek néhány olyan ételt, amiről biztosan nem gondoltátok, hogy grillezve is ilyen finomak, ráadásul nagyon egyszerű őket elkészíteni!
vous - 2015.07.13.
4 étel, amelyről nem tudtátok, hogy grillezve is isteniek

Avokádó

Itt egy újabb ok, amiért imádjuk az avokádót! Vágjátok félbe, vegyétek ki a magját, majd mélyítsétek jobban a mag helyét. Kenjétek meg a húsát olívaolajjal és egy kis citromlével, majd a megkent felével lefelé helyezzétek rá a grillre addig, amíg a grillcsíkok láthatóak nem lesznek rajta. Sózzátok, borsozzátok, végül keverjetek össze apróra vágott zöldségeket, morzsolt fetát és salsaszószt, amit a kivájt lyukba helyeztek. Isteni finom lesz!

Barack

Vágjátok félbe a barackot, és vegyétek ki belőle a magot. Kenjétek meg balzsamecettel és mézzel vagy juharsziruppal. A tetejére tehettek egy-egy gombóc fagyit is. Ez az édes és füstös nyári desszert olyan lesz, mint egy könnyed nyári álom.

Görögdinnye

Dobd fel a salátát néhány falat pikáns és füstös görögdinnyével! A dinnyeszeleteket kenjétek meg balzsamecettel és olívaolajjal, mielőtt a sistergő grillre teszitek őket, és hagyjátok rajta őket pár percig, amíg a grilljelek láthatóak nem lesznek.

Banán

Ezek a kis banánhajók olvadt finomsággal vannak töltve. Vegyetek egy hámozatlan banánt és vágjátok félbe a húsát hosszába! Ez után töltsétek meg mályvacukorral, mogyoróvajjal és csokoládéval. Csomagoljátok fóliába, és süssétek kb. 10 percig, amíg a héja megfeketedik. Imádni fogjátok!
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.