Világ

Egy ikerpár nem mindennapi története – papír zsepiket elő!

Egy koreai lány a véletlennek köszönhetően a YouTube-on találta meg az ikertestvérét. A történetük szinte meseszerű és "happy end" a vége, de pontosan hogy is volt ez a hihetetlen megtalálás?

vous - 2015.07.11.
Egy ikerpár nem mindennapi története – papír zsepiket elő!

A The Guardian hasábjain mesélte el történetét Anais Bordier. Bár Koreában született, francia szülők fogadták örökbe, amit sosem titkoltak, hiszen cseppet sem hasonlított szőke és kék szemű szüleire. Anaïs 2012-ben Londonban tanult divattervezőnek, amikor egy ismerőse posztolt egy videót a Facebook-falára, mivel azt gondolta, ő szerepel a filmben. Anais azonban sosem készített magáról videót, főleg nem töltötte volna fel azt a YouTube-ra. Ámulva nézte a kisfilmet, minden vonásuk egyezett a kisfilmben szereplő lánnyal. Elhatározta, felkutatja őt, de fogalma sem volt, hogyan juthatna el hozzá. Egy hónappal később egy ismerőse egy filmtrailert mutatott Anaisnek, amiben ugyanaz a lány szerepelt. Abban a pillanatban meglátta a lány nevét: Samantha Futerman. (A lány egyébként ismerős lehet annak, aki látta az Egy gésa emlékiratait.) Innentől kezdve nem lehetett megállítani a folyamatot, hiszen minden klappolt a sztoriban: azonos születési hely, dátum, kórház. Sikerült felvenni a kapcsolatot Facebookon, majd Skype-on, és a képek nézegetése, valamint a nagy beszélgetések után egyértelművé vált: ikertestvérek, amit később egy DNS-teszt is bizonyított. A nagy találkozás sem maradhatott el, ahol aztán kiderült, mindenben hasonlítanak, ugyanolyan a humoruk, befejezik egymás mondatait.

„Mintha mindig is ismertelek volna”

Van mit bepótolniuk. De előttük egy élet, ahol az elmaradt közös kamaszkor problémáit megbeszélhetik. Egyébiránt korábbi életükben sem volt semmilyen okuk a panaszra, hiszen mindketten boldog családban nőttek fel. De volt valami, ami hiányzott: egy családtag, aki hasonlít rájuk. Többet nem is kívánhattak volna maguknak, mint egy ikertestvért.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.