Világ

Elárulom, miért ne vigyétek be a cipőtöket a lakásba

Ismét nagyon fontos eredményre jutottak a tudósok, és sikerült bebizonyítaniuk, hogy a nagyinak tényleg igaza volt, mikor mindig az ajtó előtt vetette le velem a cipőmet.
vous - 2015.07.09.
Elárulom, miért ne vigyétek be a cipőtöket a lakásba

Most már egészen biztos, az X-Akták új epizódjait a tudósok írják. Szinte minden napra jut egy nagyon nyomasztó felfedezés arról, milyen veszélyek leselkednek ránk a közvetlen környezetünkben. A Houstoni Egyetem egyik kutatórészlege nemrég adott ki egy tanulmányt arról, milyen baktérium él előszeretettel a cipőnkön. A tudósok arra jutottak, hogy szinte minden cipő és így számos lábtörlő ad otthon a C. diff nevezetű baktériumnak, ami a vastagbélgyulladás egyik első számú okozója.

Természetesen a kórokozót az utcán szedhetitek össze, és aztán azzal együtt, hogy besétáltok a lakásba, a baktériumok is új otthonra lelnek nálatok. Ráadásul azt követően, hogy a bacilusok beköltöztek hozzátok, hónapokig is életben maradnak. Így a szakemberek azt tanácsolják, vegyétek le a cipőtöket még az ajtó előtt, és nedves törlőkendővel mindig tisztítsátok meg a talpát. Pont úgy, ahogy a nagyim csinálja már évtizedek óta, anélkül hogy olvasott volna erről a megdöbbentő felfedezésről.

Biztos egy csomó nagyitipp van még, amelyik nem véletlen. Szerintetek melyik lesz a következő, amelyikről kiderül valami nagyon tudományos, 21. századi háttér?

Ajánlott cikkek