Egyéb kategória

Te emlékszel még az első melltartódra?

„Akkor holnap veszünk neked egy melltartót.” Emlékeztek még, mikor először mondta ezt nektek édesanyátok? És arra, mit éreztetek akkor, mikor felpróbáltátok és hazavittétek? Natalie Neal fotósnak az elmúlt hetek legmenőbb videójában sikerült összefoglalnia azt, milyen gyerekből tinilánnyá válni.
vous - 2015.07.04.
Te emlékszel még az első melltartódra?

Nagyon jól emlékszem arra, mikor megkaptam életem első melltartóját. Valójában nagy csalódás volt. Nem volt rajta csipke, nem volt benne merevítő, az egész gumis volt, még csak nem is kellett csattal bekapcsolni hátul. De mindezek ellenére nagyon jól tudtam, most tényleg fontos dolog történt az életemben. Erről a pillanatról készített a Los Angeles-i Natalie Neal egy szuper videót, amit ha megnéztek, egészen biztos, hogy kedvet kaptok hozzá, hogy Spice Girlsre táncikáljatok a tükör előtt, melltartóban.

Ráadásul tény, attól kezdve, hogy egy lány megismerkedik a melltartó létezésével, a ruhadarab fontos szerepet játszik az életében. Vagy azért, mert szereti, vagy mert kényelmetlen és utálja, esetleg mert egyszerűen nem akarja hordani. Azóta pedig, hogy a Vouge magazin 1907-ben először leírta nyomtatásban a melltartó szót, már a közbeszéd tárgya. A diskurzusnak megvannak a maga pró és kontrái, a vita két oldalán állók pedig társadalmi, nőjogi és egészségügyi érvekkel állnak ki az igazuk mellett. Talán ennek a lényege valójában az, hogy van választási lehetőség, amivel lehet élni. Ennél pedig csak az fontosabb, hogy soha ne felejtsük el azt a tinilányt, akik voltunk, mikor rájöttünk arra, hogy nők vagyunk. Sőt, talán néha érdemes lenne azt is felidézni, mit gondoltunk akkor arról, hogy mit jelent nőnek lenni.

Íme néhány érdekesség a melltartóról

  • Átlagban 9 melltartója van egy nőnek – irány a szekrény, számoljátok csak meg!
  • Kínában külön egyetemi szakon lehet tanulni a melltartóról
  • A világ legdrágább fehérneműje a Victoria’s Secret „Fantázia melltartója”, melynek értéke 15 millió dollár
  • 30 év alatt három mérettel nőtt az átlagos mellméret
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.