Nem elég, hogy rózsaszín és nagyon csajos, de még gyümölcsös is. Itt a süti, ami tutira feldobja a napotokat! James Campbell desszertje azért különleges, mert szferifikálással készül. Igen, ki se tudjuk mondani, de talán szótagolva azért sikerül. A szferifikálás az angol “spherification” szóból ered. Vannak, akik gyöngyösítésként használják és ettől lesz olyan kaviárszerű az egész.
Hogyan készül?
Jó, jó, gyöngyösítés, de mi az egyáltalán? Egy kis kémia: kis mennyiségű nátrium-alginátot használnak a hozzávalóknál, ettől lesz olyan kellemes és zselés állaga a krémnek.
Milyen íze van?
Megkóstoltatták a sütifanatikusokkal is és nem bukott meg a teszten, sőt! Képzelj el egy falat rózsaszínséget a szádban, amiben keveredik a vanília és a málna. Aztán képzeld azt is hozzá, hogy a pudingnak olyan utóíze van, ami a habot és a málnát egyensúlyba hozza. Na, ilyen egy igazi nyári desszert!
Mennyibe kerül és hol kapható?
Reméljük, egyszer nálunk is kapható lesz az édesség, de addig sajnos repülőre kell szállnunk és egészen Angliáig utaznunk, hogy négy fontért, azaz körülbelül 1600 forintért megkóstolhassuk. Kicsit soknak tűnik, de a jó hír az, hogy egy adagban két minisüti is van.
A sütit, amiről eddig meséltünk, itt nézhetitek meg.