Egyéb kategória

Csoki, chips, perec, mindegy – A sóvárgás a modern kor zombija

Este tíz van, a nap olyan hosszú talán még sose volt, mint ma. Végre ülünk a párommal a kanapén, megy valamelyik „muszáj nézni” sorozatból a negyedik évad, a lemenő nap fénye beszivárog a redőnyön, tiszta idilli az egész. De aztán…
vous - 2015.07.02.
Csoki, chips, perec, mindegy – A sóvárgás a modern kor zombija

Fészkelődünk, vakarózunk, a kaméleonunk is totál nyugtalan. Mindig így kezdődik. A sóvárgás. Alattomosan elindul belülről, míg végig nem zabálja az összes agysejtedet, és remegni nem kezdesz valamiért: csoki, gumicukor, eper, mazsola. Igazából mindegy, csak édes legyen, vagy sós. Vagy mindkettő.

Látszik a páromon, hogy nagyjából ugyanaz fut át rajta, ami rajtam is: a kekszet befaltuk, mazsola nincs, sütiből is csak morzsák. Van valami? – kérdezi tőlem, de csak szomorúan rázom a fejem. Felállunk, benézünk a nasipolcra, de csak az üresség néz vissza. Lézengeni kezdünk a lakásnyi négyzetméteren, mint a zombik, akik nem kapnak vérszagot. Megy a sóvárgás.

Állok a hűtő előtt, de semmi, teszek egy kört a konyhában, és még háromszor megállok a hűtő előtt, és kinyitom. Eszembe jut a vicc, mikor a hűtő nyit rá az alvó emberre. Csak nehogy én is így járjak. Bárhogy nézem, se joghurt, se Túró Rudi. Átnézem szintről szintre, hátha valamelyik sarokba beragadt valami, de csak egy száradt paradicsomzöldet találok.

Nyelem a nyálam, iszom egy kicsi vizet, mert még csak egy édes lötty sincsen itthon. A bolt meg már zárva, átfuttatom az agyamon az éjjel-nappalikat, de a közelben nem láttam egyet sem. A gugli sem talál. Beállok a spájz ajtajába, és méregetem a cukrot. Vajon mennyire gáz a tej és cukor kombó? Végül a lekvár ment meg. Lecsavarom a tetejét, és jól belemélyesztem a kanalat. Bekapom, és a sóvárgás minden egyes ízhullámmal oszlani kezd.

Nyugodt lélekkel visszaülök a kanapéra, elfészkelődünk, megy a sorozat, végre teljes a kép, a kínzó érzésnek annyi. Pici érintéshiány van még, gyorsan megoldom, és már örülnék, hogy milyen klassz az élet, mikor belém csap a villám.

Basszuskulcs. Most meg sós kéne.

Ti is szoktatok így sóvárogni? Vagy mindig van vésztartalék?

A kép forrása: Pixabay

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.