Egyéb kategória

Szakmunka lehetőségek Szeged városában

A szakmunkának mindig volt kereslete, manapság viszont egyre kevesebben gondolkodnak ebben az irányban. Pedig, ha mindenki tisztában lenne azzal, hogy mennyi munkalehetőség van ezen a területen, valamint azt, hogy viszonylag jó fizetést lehet kapni, akkor máshogy gondolnák az emberek.
vous - 2024.03.25.
Szakmunka lehetőségek Szeged városában

Szerencsére szakmunka lehetőségek Szeged városában is vannak, ami azért nem elvetendő szempont a Dél-Alföld legnagyobb városának tekintetében. De lássuk, hogy milyen munkákra lehet pályázni jelenleg.

Álláslehetőség az Elcometal Kft.-nél

Gépbeállító, kezelő,-karbantartó állás Szegeden az Elcometal Kft-nál is elérhető, akik a gyártógépek üzemszerű működtetésének biztosítására keresnek szakembert. A feladatok között van a gépek szerelése, az alkatrészek esetleges javítása, azok cseréje. Emellett az új munkatársnak tudnia kell a megfelelő beállításokat a gyártástechnológiának megfelelően, valamint a feladatai közé tartozik majd a megelőző karbantartás is.

A cég ezért szakirányú képzettséget vár el, ami lehet gépész, géplakatos, lakatos, valamint hegesztő egyaránt. Előnynek számít a szakmai tapasztalat, de ez nem elvárás. Cserébe ők hosszú távú munkalehetőséget kínálnak az új munkavállaló számára. Emellett természetesen a bérezésben is meglátszik majd, hogy a pályázó hova jelentkezik és milyen lehetőségei vannak.

Miért éri meg ezen a területen dolgozni?

Az állásportálok és a közvetítő oldalak, mint a Szegedállás, valamint a helyi nyomtatott hirdetési magazinok mindig tele vannak betanított és szakmunkákkal. Sok vállalat keres fizikai dolgozókat, egyes iparágakban különösen nagy a hiány.

A hazai gyártók és üzemek folyamatosan létszámhiánnyal küzdenek, így aki otthon van ebben a szakmában, annak nem lehet gond a munkakereséssel. Egyes pozíciókra alig találnak munkavállalókat, hiszen kevesen akarnak ilyesfajta fizikai munkát végezni napi szinten.

Álláskeresés közben mindenki tapasztalhatja azt, hogy milyen nagy a kereslet a betanított és a szakmunkások iránt. Főleg lakatosokat, géplakatosokat keresnek, akik képesek átlátni a feladataikat, tudnak önállóan és megbízhatóan dolgozni. Ezek a munkák szinte az egész országban lehetőséget adnak a váltásra, hiszen diplomára nem lesz szükség, szakmára és tapasztalatra viszont sok esetben igen.

Milyen előnyei vannak ennek a munkának?

Mindenekelőtt a versenyképes fizetés, a kiemelkedő juttatások és a pótlékok. A karbantartó, géplakatos, valamint a betanított gépi munkák legnagyobb előnye, hogy itt nem elvárás a 8 osztálynál magasabb végzettség, azonban egy szakma sok esetben elkél, ha nem a gyártósoron akarunk dolgozni életünk végéig.

A jövedelmek a műszakpótlékkal együtt közel sem nevezhetőek rossznak a jelenlegi bérszínvonalat tekintve. Attól függően, hogy milyen vállalatnál helyezkedünk el és milyen beosztásba kerülünk, több százezer forintot is kereshetünk havi szinten. Az alapbérhez tartoznak még nem pénzbeli juttatások, mint például a céges buszjárat, az étkezési támogatás, valamint néhány esetben szállás is.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
Otthon
Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
vous - 2024.04.23.
A légies és tetszetős napvitorlák nagy népszerűségnek örvendenek mind a lakóházak, mind az éttermek, kávézók teraszainak árnyékolására, ugyanis nagy és akár szabálytalan alakú területek tökéletes napvédelmét biztosítják.