Egyéb kategória

Oszlassuk el a tévhiteket a munkaerő-kölcsönzés kapcsán!

A munkaerő-kölcsönzés egyre népszerűbb foglalkoztatási forma hazánkban is, sokan belátták már, mennyi előnnyel jár. Azonban még mindig vannak olyanok, akik kételkednek, nem mernek ily módon dolgozókat szerezni a vállalatukhoz, pedig nincs mitől tartani! Mutatjuk, miért érdemes leküzdeni a félelmeket ezzel kapcsolatban.
vous - 2023.03.16.
Oszlassuk el a tévhiteket a munkaerő-kölcsönzés kapcsán!

A munkaerő-kölcsönzés nem munkaerő-közvetítés

A két dolog között elég nagy különbség van: a munkaerő-kölcsönző cégek – mint amilyen például a többéves tapasztalattal bíró Beraman Hungary – arra vállalkoznak, hogy a vevő igényeinek megfelelően megkeressék a legjobb embereket az adott munkakörre. A munkavállalókkal ők kötnek szerződést, akik viszont a Vevő igényei és elvárásai szerint végzik a munkájukat a vállalatnál.

Jellemzően kékgalléros munkakörökről van szó: termelő üzemekben, gyárakban, autóiparban vagy más iparágban tevékenykedő cégeknek adják kölcsön a felvett dolgozókat. Minden adminisztrációt ők intéznek, és a munkavállalók velük állnak szerződésben.

Ezzel szemben a munkaerő-közvetítő cégek csak a felvétel folyamatába kapcsolódnak be, ha sikerül megtalálniuk a megfelelő embert az adott pozícióra, továbbítják jelentkezést a munkavállalót kereső vállalathoz, aki a kiválasztó és szerződő fél lesz.

Ez utóbbi tevékenység a fehérgalléros szektorban jellemző: több pozíciót ily módon töltetnek be. Közvetítésben általában kisebb a keresési volumen adott pozícióra, míg kölcsönzésben a nagyobb, sőt egész nagy létszám is általános.

Tévhitek és cáfolatok a munkaerő-kölcsönzésről

Mivel nem mindenki ismeri a kölcsönzés lényegét, sok a hamis információ e foglalkoztatási formával kapcsolatban. Lássuk, mi az igazság valójában!

  • A munkaerő-kölcsönző cégek nem végzik el az adminisztrációt

Ez egyáltalán nem igaz, sőt, sokkal nagyobb terhet vesznek magukra a toborzás során, mint az adott cég HR-esei. Ők hirdetnek, ők felvételiztetnek és a szerződéskötés is náluk zajlik. A cégnek pedig csak annyi a feladata, hogy megmondja, milyen területre, hány embert keres, majd vállalja a betanítást.

Ugyanígy a kiléptetés, felmondás során is a munkaerő-kölcsönző cégek végzik a papírmunkát, egyáltalán nem nagy teher hát a cég HR-osztályának a velük való szerződéskötés!

  • A kölcsönző cégek nem fizetnek járulékot

A kölcsönzőkre ugyanazok az előírások vonatkoznak e területen, mint bármelyik másikra. A tisztességek cégek ezt betartják, így a Beraman Hungary is. Az igazán jó együttműködéshez szükséges az is, hogy a fizetési papírokba, elszámolásokba betekintést biztosítsanak a szerződött vállalat számára is. A bizalom megléte hosszú távon gyümölcsöző kapcsolatot eredményez.

  • A munkaerő-kölcsönzők sem toboroznak sikeresen

Leginkább a munkaerő-kölcsönzők ismerik a kékgallérosok problémáit, tudják, milyen gondokkal küszködnek, éppen ezért azt is tudják, hogyan lehet őket elérni és meggyőzni. Támogatják a jelölteket az utazási és szállásköltségek terén, és előleget is tudnak biztosítani. Sok esetben hatékonyabbak és rugalmasabbak, mint a hirdető cég.

Mindenképpen érdemes kipróbálni az együttműködést, amely hosszú távon is sikeres lehet.

Ajánlott cikkek