Egyéb kategória

Tiszta nosztalgia – Tengernyi petúnia nyílik egy zuglói kertben

Ha nem is tudjátok, de már valószínűleg sejtitek, hogy a VOUS szerkesztősége Zuglóban van, kertvárosi környezetben. Nem véletlen, hogy a NORIE-videókban tisztán hallatszik a madárcsicsergés. Sőt, a múltkor a barátnőm a kerítés mögött kapirgáló csirkéket fotózott le, nekem pedig egy olyan virágoskert mellett vezetett ma az utam, amely megszólalásig olyan, mint a nagymamámé volt Békéscsabán.

vous - 2015.07.01.
Tiszta nosztalgia – Tengernyi petúnia nyílik egy zuglói kertben

Ezek nem olyan nagy, nehéz fejű, nagyon színes példányok, amelyeket a kertészetekben szaporítanak. Szabadon tekergőző, vidám kis növények finom kis fejükkel bólogattak a kerítés felé, pilleszárnyú szirmaik közül pedig ontották az édes illatot.

A petúniáról még annyit, hogy ez kifejezetten igénytelen növény, még mindig a legkedveltebb balkonnövény – a muskátli után. Mindennap sok-sok vízre van szüksége. Hetenként egyszer érdemes neki műtrágyát vagy tápoldatot adni. Az elnyílt virágokat és a vadul megnyúló hajtásokat szedjétek le, hogy szép, kerek formában nőjön. Ja, és ne felejtsetek neki csupa szép dolgot mondani: akkor egészen biztos, hogy boldog és csodaszép lesz őszig.

Ajánlott cikkek