Egyéb kategória

Tiszta nosztalgia – Tengernyi petúnia nyílik egy zuglói kertben

Ha nem is tudjátok, de már valószínűleg sejtitek, hogy a VOUS szerkesztősége Zuglóban van, kertvárosi környezetben. Nem véletlen, hogy a NORIE-videókban tisztán hallatszik a madárcsicsergés. Sőt, a múltkor a barátnőm a kerítés mögött kapirgáló csirkéket fotózott le, nekem pedig egy olyan virágoskert mellett vezetett ma az utam, amely megszólalásig olyan, mint a nagymamámé volt Békéscsabán.

vous - 2015.07.01.
Tiszta nosztalgia – Tengernyi petúnia nyílik egy zuglói kertben

Ezek nem olyan nagy, nehéz fejű, nagyon színes példányok, amelyeket a kertészetekben szaporítanak. Szabadon tekergőző, vidám kis növények finom kis fejükkel bólogattak a kerítés felé, pilleszárnyú szirmaik közül pedig ontották az édes illatot.

A petúniáról még annyit, hogy ez kifejezetten igénytelen növény, még mindig a legkedveltebb balkonnövény – a muskátli után. Mindennap sok-sok vízre van szüksége. Hetenként egyszer érdemes neki műtrágyát vagy tápoldatot adni. Az elnyílt virágokat és a vadul megnyúló hajtásokat szedjétek le, hogy szép, kerek formában nőjön. Ja, és ne felejtsetek neki csupa szép dolgot mondani: akkor egészen biztos, hogy boldog és csodaszép lesz őszig.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.