Lélek

Nem csak pasiba lehettek szerelmesek

A szerelem mindenkinél a nagy betűs Érzés, amiért hajlamosak vagyunk önmagunkról is lemondani, kontinenseket átszelni, őrültségeket tenni, amely vágyálmaink mozgatórugója és nélküle sivár az élet. Jó hírünk van, nem kell messze mennetek érte!
vous - 2015.06.11.
Nem csak pasiba lehettek szerelmesek

A szerelem kémiája

Igencsak sok kutatás szól napjainkban olyan megfoghatatlan “dolgokról”, mint a szeretet, vagy a szerelem. Érzések, amelyek “csak úgy” működnek testünkben, de főként inkább a lelkünkben, hiszen onnan indul minden. Pszichénk működése befolyásolja tudatunkat, van, hogy kihagy az agyunk, vagy épp ellenkezőleg, ihlettel telítődik. A mosolygós emberek társaságában jól érezzük magunkat, a panaszkodó emberek szavak nélkül löknek el maguktól. Mi történik ilyenkor? Hát, természetesen érzünk, a láthatatlan tényezők szerint cselekszünk. A szerelem, szeretet hatására boldogság hormon termelődik agyunkban, amely szétárad testünkben és szabadon szárnyalni kezd az eufórikus élmény.

Keresem és nem találom

Álljunk csak meg egy pillanatra! Honnan is jön az a szerelem, ami a boldogság szétáradó energiáját adja? Persze, a férfitól, aki épp rátok kacsintott, előzékenyen lesegítette a kabátotokat vagy már meg is kérte a kezeteket? Én csak vele érzem a szerelmet, őt szeretem – hányszor mondtuk már ezt az életünkben! Sokszor, így ugyanennyiszer kerített már hatalmába minket a sóvárgás, vagyis a hiányérzet is. Hányszor sírtunk, aggódtunk, éreztük magunkat kiüresedve, amikor “a szerelem” máshol volt? Biztos, hogy az összes ujjatok sem elég rá, hogy megszámoljátok.

Szerelem bennem?

Igen, bennetek. A lényeg az érzés. Ha már voltatok szerelmesek, akkor tudjátok, mit jelent. Felemel, színesebb lesz a világ, a fájdalmak elmúlnak és bizakodóak leszünk bármiről is legyen szó. Ez azonban nem csak valakinek a társaságában valósulhat meg, hanem egyedül is. Ez a kulcsa az egésznek! Keressetek olyan tevékenységeket, amelyek számotokra jó érzést nyújtanak, vagy amit szenvedéllyel tudtok csinálni, legyen az falmászás, sütemény sütés, horgolás, macska simogatás, vagy egy kellemes fürdő magatoknak, magatokért. Az is lehet, hogy a naplemente gyönyörű színei nyitják meg ezt bennetek, vagy a pezsgőben a buborékok szaladgálása. Ne gondoljátok, hogy ez óriási mutatvány, és nem mindig a lángolás a cél. A cél az, hogy ne kergessétek a szerelmet máshol, hiszen az bennetek van.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.