Trend

Minden, amit tudni akartatok a hajvasalásról, de soha nem mertétek megkérdezni

Évek óta visszaeső hajegyenesítő vagyok, képtelen vagyok leszokni róla, miért is tenném? Egyszerű és szép az egyenes frizura. De mit is okozok ezzel a hajamnak? Ennek jártam most utána a Norie team fodrásza, Huszka Petra segítségével.

vous - 2015.06.06.
Minden, amit tudni akartatok a hajvasalásról, de soha nem mertétek megkérdezni

Mennyire káros a hajvasalás? Milyen időközönként lenne ideális?

Kerámiabevonat ide vagy oda, hiába az egyre újabb technológia, a hajvasalók ezek ellenére is károsítják a hajat, ha túl gyakran használjátok őket. Különösen a vékonyszálú, szőke vagy roncsolt hajnál ajánlott nagyon odafigyelni. Ha ilyen hajatok van, érdemes megmaradni a természetes forma mellett. Azonban akinek vastagszálú a haja – mint nekem is –, nem árt betartani a mértékletesség elvét. Egy biztos: heti egy vasalás senkinek sem árt!

Zsírosodhat a hajam, ha túl sokat egyenesítem?

Többszöri hajegyenesítés miatt a hajszálak szorosan a fejbőrhöz lapulhatnak, amelynek köszönhetően bizony nem lesz már olyan üde a frizura, mint előtte volt. Ha szeretnétek megőrizni a haj frissességét, akkor viszlát, hajvasaló!

Melyik a károsabb: a hajszárító vagy a hajvasaló?

A meleg nem tesz jót, így akár a hajszárító is száríthatja, roncsolhatja a hajat. Használjatok hővédő termékeket, így megóvhatjátok fürtjeiteket a károsodástól. Csodát viszont ezektől a készítményektől se várjatok. Mérték, mérték, mérték…

Huszka Petra

Huszka Petra, a Norie Team fodrásza

A Norie Team fodrásza és a Huszka Hair megálmodója vagyok. Részt vett 2011 Bécsben az Európa bajnokságon és emellett számos magyar versenyen értem el szép eredményeket. Fontos szerepet kap munkámban a kreativitás, szeretem a laza, bohém, fonatos frizurákat. Sok alkalmi és menyasszonyi haj elkészítésére kapok felkérést és havonta megjelennek Step by Step kreációim a Rowenta Beauty oldalán. Rendszeresen veszek részt fotózásokon. Norie Team egy lendületes, kreatív csapat ezért örülök, hogy a tagja lehetek.

Valóban kevésbé ártalmas a hajvasalás, ha valakinek vastagszálú a haja?

A válasz meglepő: részben kevésbé árt a vastagszálú hajnak, ha egyenesítik. A vékonyabb hajszálak könnyebben megtörhetnek, kiszáradhatnak, roncsolódhatnak. De ahogy már írtam is, a jóból is megárt a sok, így a vastagszálú hajat sem lehet a végtelenségig vasalgatni.

Forrás:
pexels.com

Hajegyenesítéskor is megtörténhet az, mint ami a híres hajgöndörítős videóban?

Huh, megnyugodtam! Ha ez a videó egyáltalán igaz, akkor is valószínűleg csak zárlatos volt a készüléke. Elég ezen túl akkor aggódnom, ha égett szag csapja meg az orromat, és már alig látom magamat a tükörben a füsttől. 

Mennyire divat még a szögegyenes haj 2015-ben?

Idén minél természetesebb és hullámosabb a hajatok, annál trendibbek vagytok.

Lehet, hogy ideje búcsút mondanom a jól bevált, egyenes frizurának. Ráadásul –  hallva a sok rosszat az egyenesítésről – egyre inkább azt vallom: le a hajvasalókkal, és elő a romantikus fürtökkel!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.