Trend

Minden, amit tudni akartatok a hajvasalásról, de soha nem mertétek megkérdezni

Évek óta visszaeső hajegyenesítő vagyok, képtelen vagyok leszokni róla, miért is tenném? Egyszerű és szép az egyenes frizura. De mit is okozok ezzel a hajamnak? Ennek jártam most utána a Norie team fodrásza, Huszka Petra segítségével.

vous - 2015.06.06.
Minden, amit tudni akartatok a hajvasalásról, de soha nem mertétek megkérdezni

Mennyire káros a hajvasalás? Milyen időközönként lenne ideális?

Kerámiabevonat ide vagy oda, hiába az egyre újabb technológia, a hajvasalók ezek ellenére is károsítják a hajat, ha túl gyakran használjátok őket. Különösen a vékonyszálú, szőke vagy roncsolt hajnál ajánlott nagyon odafigyelni. Ha ilyen hajatok van, érdemes megmaradni a természetes forma mellett. Azonban akinek vastagszálú a haja – mint nekem is –, nem árt betartani a mértékletesség elvét. Egy biztos: heti egy vasalás senkinek sem árt!

Zsírosodhat a hajam, ha túl sokat egyenesítem?

Többszöri hajegyenesítés miatt a hajszálak szorosan a fejbőrhöz lapulhatnak, amelynek köszönhetően bizony nem lesz már olyan üde a frizura, mint előtte volt. Ha szeretnétek megőrizni a haj frissességét, akkor viszlát, hajvasaló!

Melyik a károsabb: a hajszárító vagy a hajvasaló?

A meleg nem tesz jót, így akár a hajszárító is száríthatja, roncsolhatja a hajat. Használjatok hővédő termékeket, így megóvhatjátok fürtjeiteket a károsodástól. Csodát viszont ezektől a készítményektől se várjatok. Mérték, mérték, mérték…

Huszka Petra

Huszka Petra, a Norie Team fodrásza

A Norie Team fodrásza és a Huszka Hair megálmodója vagyok. Részt vett 2011 Bécsben az Európa bajnokságon és emellett számos magyar versenyen értem el szép eredményeket. Fontos szerepet kap munkámban a kreativitás, szeretem a laza, bohém, fonatos frizurákat. Sok alkalmi és menyasszonyi haj elkészítésére kapok felkérést és havonta megjelennek Step by Step kreációim a Rowenta Beauty oldalán. Rendszeresen veszek részt fotózásokon. Norie Team egy lendületes, kreatív csapat ezért örülök, hogy a tagja lehetek.

Valóban kevésbé ártalmas a hajvasalás, ha valakinek vastagszálú a haja?

A válasz meglepő: részben kevésbé árt a vastagszálú hajnak, ha egyenesítik. A vékonyabb hajszálak könnyebben megtörhetnek, kiszáradhatnak, roncsolódhatnak. De ahogy már írtam is, a jóból is megárt a sok, így a vastagszálú hajat sem lehet a végtelenségig vasalgatni.

Forrás:
pexels.com

Hajegyenesítéskor is megtörténhet az, mint ami a híres hajgöndörítős videóban?

Huh, megnyugodtam! Ha ez a videó egyáltalán igaz, akkor is valószínűleg csak zárlatos volt a készüléke. Elég ezen túl akkor aggódnom, ha égett szag csapja meg az orromat, és már alig látom magamat a tükörben a füsttől. 

Mennyire divat még a szögegyenes haj 2015-ben?

Idén minél természetesebb és hullámosabb a hajatok, annál trendibbek vagytok.

Lehet, hogy ideje búcsút mondanom a jól bevált, egyenes frizurának. Ráadásul –  hallva a sok rosszat az egyenesítésről – egyre inkább azt vallom: le a hajvasalókkal, és elő a romantikus fürtökkel!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

Ünnepi dekorációk a gyerekszobába
Otthon
Ünnepi dekorációk a gyerekszobába
vous - 2022.11.16.
A felnőtteknél talán csak a gyerkőcök várják jobban az ünnepi időszakot. Ilyenkor tehát nemcsak a nappalit és a konyhát érdemes karácsonyi díszbe öltöztetni, hiszen az ő szobájukban is nyugodtan helyezzünk el dekorációkat. Az advent kezdetétől tehát már bátran tehetsz be nekik színes díszeket, készíthettek közösen az ablakra valami apróságot, így már idejében elkezdődik és tovább is tart az ünnepi hangulat.