Trend

Minden, amit tudni akartatok a hajvasalásról, de soha nem mertétek megkérdezni

Évek óta visszaeső hajegyenesítő vagyok, képtelen vagyok leszokni róla, miért is tenném? Egyszerű és szép az egyenes frizura. De mit is okozok ezzel a hajamnak? Ennek jártam most utána a Norie team fodrásza, Huszka Petra segítségével.

vous - 2015.06.06.
Minden, amit tudni akartatok a hajvasalásról, de soha nem mertétek megkérdezni

Mennyire káros a hajvasalás? Milyen időközönként lenne ideális?

Kerámiabevonat ide vagy oda, hiába az egyre újabb technológia, a hajvasalók ezek ellenére is károsítják a hajat, ha túl gyakran használjátok őket. Különösen a vékonyszálú, szőke vagy roncsolt hajnál ajánlott nagyon odafigyelni. Ha ilyen hajatok van, érdemes megmaradni a természetes forma mellett. Azonban akinek vastagszálú a haja – mint nekem is –, nem árt betartani a mértékletesség elvét. Egy biztos: heti egy vasalás senkinek sem árt!

Zsírosodhat a hajam, ha túl sokat egyenesítem?

Többszöri hajegyenesítés miatt a hajszálak szorosan a fejbőrhöz lapulhatnak, amelynek köszönhetően bizony nem lesz már olyan üde a frizura, mint előtte volt. Ha szeretnétek megőrizni a haj frissességét, akkor viszlát, hajvasaló!

Melyik a károsabb: a hajszárító vagy a hajvasaló?

A meleg nem tesz jót, így akár a hajszárító is száríthatja, roncsolhatja a hajat. Használjatok hővédő termékeket, így megóvhatjátok fürtjeiteket a károsodástól. Csodát viszont ezektől a készítményektől se várjatok. Mérték, mérték, mérték…

Huszka Petra

Huszka Petra, a Norie Team fodrásza

A Norie Team fodrásza és a Huszka Hair megálmodója vagyok. Részt vett 2011 Bécsben az Európa bajnokságon és emellett számos magyar versenyen értem el szép eredményeket. Fontos szerepet kap munkámban a kreativitás, szeretem a laza, bohém, fonatos frizurákat. Sok alkalmi és menyasszonyi haj elkészítésére kapok felkérést és havonta megjelennek Step by Step kreációim a Rowenta Beauty oldalán. Rendszeresen veszek részt fotózásokon. Norie Team egy lendületes, kreatív csapat ezért örülök, hogy a tagja lehetek.

Valóban kevésbé ártalmas a hajvasalás, ha valakinek vastagszálú a haja?

A válasz meglepő: részben kevésbé árt a vastagszálú hajnak, ha egyenesítik. A vékonyabb hajszálak könnyebben megtörhetnek, kiszáradhatnak, roncsolódhatnak. De ahogy már írtam is, a jóból is megárt a sok, így a vastagszálú hajat sem lehet a végtelenségig vasalgatni.

Forrás:
pexels.com

Hajegyenesítéskor is megtörténhet az, mint ami a híres hajgöndörítős videóban?

Huh, megnyugodtam! Ha ez a videó egyáltalán igaz, akkor is valószínűleg csak zárlatos volt a készüléke. Elég ezen túl akkor aggódnom, ha égett szag csapja meg az orromat, és már alig látom magamat a tükörben a füsttől. 

Mennyire divat még a szögegyenes haj 2015-ben?

Idén minél természetesebb és hullámosabb a hajatok, annál trendibbek vagytok.

Lehet, hogy ideje búcsút mondanom a jól bevált, egyenes frizurának. Ráadásul –  hallva a sok rosszat az egyenesítésről – egyre inkább azt vallom: le a hajvasalókkal, és elő a romantikus fürtökkel!

Ajánlott cikkek