Egyéb kategória

Kicsit szűk? Kicsit bő? Most akkor megvegyem vagy ne?

Homokóra alkatom miatt gyakran szenvedek a túl szűk, túl bő ruha-szindrómában, lévén, hogy ami mellben túl jó, az csípőben már-már pattanásig feszül. Mondanám, hogy egye fene, vigyük, de Edith Head megmondta a tutit.
vous - 2015.06.30.
Kicsit szűk? Kicsit bő? Most akkor megvegyem vagy ne?

A ruháidnak elég szűknek kell lennie ahhoz, hogy megmutassák, nő vagy; de elég lazáknak kell lenniük ahhoz, hogy megmutassák, azért mégiscsak hölgy vagy.

Ő pedig tudta, mi a dörgés, hiszen számos Oscar-díjat zsebelt be jelmeztervezőként. Olyan híres színésznőkre is tervezett, mint Marlene Dietrich, aki A vád tanújában viselte Edith jelmezeit, de Audrey Hepburn is az ő ruháiban ragyogott az őt híressé tevő Sabrinában és a Római vakációban. Ismert volt visszafogott stílusáról, és órákig elbeszélgetett azokkal, akikre éppen tervezett. Pontosan ezért imádták őt, s bár a Paramount Stúdiónak dolgozott, gyakran ’’kikölcsönözték’’ más stúdióknak a színésznők kérésére.

Valljuk be, igaza van. Néha bosszantó, mikor az álomruhának hitt darab egy-egy része nem pont a méretünkre született, de bármennyire is hajlotok a kompromisszumra, tegyétek vissza, és keressetek tovább, míg azt nem érzitek, hogy a ruha szinte rátok lett öntve. Na, akkor viszont rohanjatok a kasszához.

Ajánlott cikkek