Egyéb kategória

Miért kell egy költöztetéshez zsugorfólia?

Egy költöztetés nem csak abból áll, hogy megfogják a dobozokat és a bútorokat és felpakolják a teherautóra, majd onnan leveszik őket. Sokkal több dolgunk van nekünk is, és a költöztető cégnek is ilyenkor. Ezek között szerepel a zsugorfólia használata is. És hogy mikor és miért? Ez a lenti cikkből fog kiderülni.
vous - 2023.04.17.
Miért kell egy költöztetéshez zsugorfólia?

Minden költöztetés más, ugyanakkor egyforma is

Minden költöztetés más és más, de azért vannak közös pontok, melyekre mindenki fel tud készülni. Épp ezért vannak kialakult rutinok, melyeket el kell végeznünk, mielőtt még megérkezne a költöztető cég teherautója.

A legfontosabb, hogy legyünk felkészülve a költözésre. Ez pedig azt jelenti, hogy minden vagyontárgyunkat, melyet szeretnénk, hogy elvigyenek, elő kell készítenünk a szállításra. Itt jönnek a különbségek, ugyanis nem mindent kell ugyanúgy becsomagolni. Vannak olyan dolgaink, melyek szinte semmilyen védelmet nem igényelnek és nem is sérülékenyek. Ugyanakkor olyanok is, melyek kifejezetten könnyen károsodnak, épp ezért nagy figyelmet igényelnek.

Mi a zsugorfólia szerepe a költöztetés során?

Az előkészületek során becsomagolunk szinte mindent, különösen ügyelve azokra a tárgyakra, melyek törékenyek, könnyen sérülnek, könnyen koszolódnak. Ehhez többféle csomagolóanyagot is használunk.

Egyrészt buborékfóliát, mely mechanikai védelmet nyújt. De ugyanilyen szerepe van a tányéroknál és poharaknál használt újságpapírnak is.

Vannak azonban olyan bútorfelületek, melyek különösen érzékenyek, könnyen koszolódnak. Ilyenek például a bőr és textil felületek is. Ezeknél kiváló megoldást jelent a zsugorfólia, mely megóvja ezeket az érzékeny felületeket a koszolódástól.

Forrás: Canva

Ugyanakkor kiválóan alkalmazhatjuk rögzítésre is, ha például bútorok éleit védjük valamilyen vastagabb kartonnal, például szétvágott költöztető kartondobozzal. Hogy ezek a helyükön maradjanak, érdemes párszor körbetekerni őket zsugorfóliával.

Természetesen minden bútorunk kap majd még a költöztető cég által is extra védelmet a teherautóban, pokrócok és különböző rögzítők formájában. Így biztos rendben lesz minden az út során!

Honnan érdemes beszerezni a zsugorfóliát?

Általában barkácsboltokban szokott lenni, ott könnyen meg tudjuk vásárolni. Azonban érdemes a költöztető cégünket is megkérdezni.

Például a Servitius és Partnerei költöztetés csapata nagyobb mennyiségben és a boltban kaphatónál jobb minőségben szerzi be ezeket a fontos kellékeket. És gondolnak a megbízóikra is, akiknek kedvező áron biztosítják a zsugorfóliát, hogy biztos megfelelő védelemmel legyenek ellátva a bútorok.

Bárhonnan is szerezzük végül be, a lényeg, hogy legyen, és használjuk őket!

Vagy bízzuk a csomagolást is profikra!

Ha viszont nincs időnk, kedvünk, energiánk arra, hogy elvégezzük a szükséges csomagolást, akkor szervezzük ki! Számos cégnél elérhető már szolgáltatásként ez is. Ez garantálja számunkra a professzionális csomagolást. Ennél nagyobb biztonságban nem is lehetnek a bútoraink. Ha szükségünk van rá, használjuk ezt a lehetőséget!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.