Egyéb kategória

Miért kell egy költöztetéshez zsugorfólia?

Egy költöztetés nem csak abból áll, hogy megfogják a dobozokat és a bútorokat és felpakolják a teherautóra, majd onnan leveszik őket. Sokkal több dolgunk van nekünk is, és a költöztető cégnek is ilyenkor. Ezek között szerepel a zsugorfólia használata is. És hogy mikor és miért? Ez a lenti cikkből fog kiderülni.
vous - 2023.04.17.
Miért kell egy költöztetéshez zsugorfólia?

Minden költöztetés más, ugyanakkor egyforma is

Minden költöztetés más és más, de azért vannak közös pontok, melyekre mindenki fel tud készülni. Épp ezért vannak kialakult rutinok, melyeket el kell végeznünk, mielőtt még megérkezne a költöztető cég teherautója.

A legfontosabb, hogy legyünk felkészülve a költözésre. Ez pedig azt jelenti, hogy minden vagyontárgyunkat, melyet szeretnénk, hogy elvigyenek, elő kell készítenünk a szállításra. Itt jönnek a különbségek, ugyanis nem mindent kell ugyanúgy becsomagolni. Vannak olyan dolgaink, melyek szinte semmilyen védelmet nem igényelnek és nem is sérülékenyek. Ugyanakkor olyanok is, melyek kifejezetten könnyen károsodnak, épp ezért nagy figyelmet igényelnek.

Mi a zsugorfólia szerepe a költöztetés során?

Az előkészületek során becsomagolunk szinte mindent, különösen ügyelve azokra a tárgyakra, melyek törékenyek, könnyen sérülnek, könnyen koszolódnak. Ehhez többféle csomagolóanyagot is használunk.

Egyrészt buborékfóliát, mely mechanikai védelmet nyújt. De ugyanilyen szerepe van a tányéroknál és poharaknál használt újságpapírnak is.

Vannak azonban olyan bútorfelületek, melyek különösen érzékenyek, könnyen koszolódnak. Ilyenek például a bőr és textil felületek is. Ezeknél kiváló megoldást jelent a zsugorfólia, mely megóvja ezeket az érzékeny felületeket a koszolódástól.

Forrás: Canva

Ugyanakkor kiválóan alkalmazhatjuk rögzítésre is, ha például bútorok éleit védjük valamilyen vastagabb kartonnal, például szétvágott költöztető kartondobozzal. Hogy ezek a helyükön maradjanak, érdemes párszor körbetekerni őket zsugorfóliával.

Természetesen minden bútorunk kap majd még a költöztető cég által is extra védelmet a teherautóban, pokrócok és különböző rögzítők formájában. Így biztos rendben lesz minden az út során!

Honnan érdemes beszerezni a zsugorfóliát?

Általában barkácsboltokban szokott lenni, ott könnyen meg tudjuk vásárolni. Azonban érdemes a költöztető cégünket is megkérdezni.

Például a Servitius és Partnerei költöztetés csapata nagyobb mennyiségben és a boltban kaphatónál jobb minőségben szerzi be ezeket a fontos kellékeket. És gondolnak a megbízóikra is, akiknek kedvező áron biztosítják a zsugorfóliát, hogy biztos megfelelő védelemmel legyenek ellátva a bútorok.

Bárhonnan is szerezzük végül be, a lényeg, hogy legyen, és használjuk őket!

Vagy bízzuk a csomagolást is profikra!

Ha viszont nincs időnk, kedvünk, energiánk arra, hogy elvégezzük a szükséges csomagolást, akkor szervezzük ki! Számos cégnél elérhető már szolgáltatásként ez is. Ez garantálja számunkra a professzionális csomagolást. Ennél nagyobb biztonságban nem is lehetnek a bútoraink. Ha szükségünk van rá, használjuk ezt a lehetőséget!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.